Vízilabda

2022.01.04. 07:00

A felnőttek mellett az utánpótlás is jó kezekben van az Invictusnál

A hetedik helyen telel az újonc Invictus SC vízilabdacsapata a másodosztályban, vagyis az OB I/B-s bajnokságban. Az elmúlt időszakról Mohi Zoltán vezetőedzővel beszélgettünk.

Varga Csaba

Mohi Zoltán (guggol) edző a meccsek szüneteiben is igyekszik jó tanácsokkal ellátni tanítványait Fotó: Illyés Csaba/Invictus SC

Mohi Zoltánt nagyon nem kell bemutatni a sportág kedvelőinek, hiszen 72-szeres válogatott, 1988- ban tagja volt a szöuli olimpián ötödik helyen végzett válogatottunknak. Több mint 500 OB I-es meccset játszott szolnoki színekben. Később a Szolnoki Dózsa ügyvezető igazgatója volt 2017-ig. Ezt követően alapította meg az Invictus SC nevű úszó- és vízilabdaklubot, amely martfűi, mezőtúri és szolnoki szakosztályokkal működik immár hatodik éve. 

A felnőttlegénység a martfűi fedett uszodában tartja az edzéseit, és játssza a bajnoki meccseit, tavaly ősztől szerepelnek a másodosztály pontvadászatában. Tizenegy fordulót rendeztek idáig, az együttesnek öt győzelem mellett hat vereség a mérlege, amellyel a hetedik helyen tanyázik a 14 csapatot számláló mezőnyben. Többek között olyan nagy múltú klubokat győztek le, mint a Cegléd, a Hódmezővásárhely a Székesfehérvár és a Tatabánya.

– A biztos bennmaradást tűztük ki célul – mondta hírportálunknak Mohi Zoltán –, és mint az menet közben is kiderült, az elmúlt évek legerősebb OB I/B-s bajnoksága a mostani. 

Az öt győzelemmel, a 15 megszerzett ponttal elégedett vagyok, a játékkal viszont nem. Okosabban és pontosabban kellett vízilabdáznunk a meccseken. A Fehérvár és a Cegléd gárdája elleni találkozók nagy részében jól teljesítettünk. Sőt, az elmúlt években bajnok és az első osztályba jutásért osztályozót játszó Nagykanizsa ellen jó meccset vívtunk. Sajnos az egri Eszterházy, az YBL WPC és az Angyalföldi ASI elleni öszszecsapások nagyon nem sikerültek számunkra.

A szakember azt mondta, hogy mivel csapatjátékról van szó, nem szeretne senkit elmarasztalni vagy kiemelni, de a két kapussal kivételt tett, hiszen Mihályi Áron és Nagy Soma egyaránt jól teljesített az elmúlt 11 fordulóban. – Még 15 mérkőzésünk van hátra a bajnokságból – folytatta a vezetőedző. – 

A mostani hetedik helyezéssel elégedett lennék a szezon végén, ehhez azonban a játék minden elemében előre kell lépnünk. Tudatosabban, okosabban és fegyelmezettebben kell játszanunk, csak így tarthatjuk meg a pozíciónkat. Tisztában vagyunk vele, hogy nem könnyű közös edzéseket tartani, a taktikai részeket gyakorolni. Túlnyomórészt dolgoznak és tanulnak a játékosok, a nyár kivételével nehezen tudunk együtt teljes létszámmal gyakorolni. Teszem, hozzá, hogy ezt már akkor is tudtuk, amikor vállaltuk a másodosztályban való szereplést.

Mivel fiatal klubról van szó, kíváncsiak voltunk, hogyan áll az Invictus SC utánpótlása? 

– Azt tudni kell, az OB II-es bajnokságban is indul csapatunk, amelyben alkalmanként 4–5 ifjúsági korú vízipólos is szerepet kap a mérkőzésen. A felnőttcsapatok tehát Martfűn készülnek, ami jó hír, hogy májusban már az üzempróbát fogják tartani az új, nyitott versenymedencében, amelyet a mi csapataink fognak használni. Egyébiránt Martfű mellett Túrkevén is van előkészítő csoportunk. Mezőtúron pedig az utánpótlásbázisunk működik teljes gőzzel, az egykori olimpiai bajnok, Kis Gábor szakmai igazgató irányításával. Mondhatom, jó kezekben van az utánpótlás az Invictusnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában