Kosárlabda

2022.01.19. 07:00

A játékosok fejlesztése a legfőbb cél a Tisza-parton

utanpotlassport.hu, V. Cs.

Archív fotó /Mészáros János

A Szolnoki Olajbányász felnőttcsapatához hasonlóban az U20-asok is jó passzban vannak, hiszen legutóbbi nyolc meccsüket megnyerték, így ők is a második helyen tanyáznak. Mándoki Tamás edző tanítványai már több mint két hónapja őrzik veretlenségüket, és 14–3-as mérleggel tapadnak a listavezető körmendi együttesre. 

– A jó eredmények gyümölcse mindenképpen a kemény munka – mondta Mándoki Tamás az utan­pot­las­sport­.hu-nak.

A srácok rengeteget dolgoznak, folyamatosan napi kettőt edzenek, és mindezt úgy, hogy nálunk nem a győzelem vagy a bajnoki jó helyezés a fő cél, hanem a játékosok fejlesztése.

– Nagyon örülünk, hogy ezúttal a kettő együtt jár. Ráadásul még a bajnokság elejéhez képest is jelentősen előre léptünk mostanra. A sok-sok egyéni képzés hatása meglátszik a fiatalokon, valamint csapatszinten, taktikailag is egyre jobban összeérünk. 

Egy dolog biztos: ez a fiúk példás hozzáállása nélkül semmiképpen nem működhetne ilyen jól. Jól jelzi az együttes sokoldalúságát, hogy öten (Pallai Tamás, Csornai Bence, Gilsz­ki Erik, Abraham Arabo és Se­bők András) is tíz pont felett átlagolnak, az előbbi három játékos rendre helyet kap a felnőttek mérkőzésein is. 

– A jelenlegi állás és az elmúlt hetekben mutatott játékunk fényében csalódottak lennénk, ha nem tudnánk kiharcolni a legjobb négybe kerülést, vagyis az országos döntőbe jutást. Nem pusztán azért, mert ez elvárás a csapat felé, hanem valamennyien – az edzők és a játékosok – is látjuk a potenciált a társaságban – mondta a tréner. Az Olajbányász jövő szombaton az Alba Fehérvárt fogadja bajnoki meccsen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában