Kajak-kenu

2022.07.28. 06:55

Az ob után leteszi a lapátot az Eb-ezüstérmes szolnoki kajakozó

Befejezi pályafutását a Szolnoki Kajak-Kenu Klub Európa-bajnoki ezüstérmes kajakozója, akire minden bizonnyal a civil életben is szép sikerek várnak.

Rózsa Róbert

Dobogós helyezésekkel zárná le pályafutását a 28 éves sportoló Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Nagy erővel készül az augusztus végi szolnoki országos bajnokságra Gál Péter. A szolnoki kajakozó 1000 méteren, 500 méteren és 200 méteren egyéniben, párosban pedig 200-on és 500-on is versenyez a számára hazai vízen, az Alcsi-Holt-Tiszán. És persze bízik a minél jobb eredményekben, ami érthető: ez lesz az utolsó versenye, az ob után ugyanis visszavonul a versenyzéstől. 

Gál Péter jelentős honi és nemzetközi sikereket ért el pályafutása során: Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett K4 1000 méteren, egyetemi világbajnokságot nyert K2 1000 méteren, hetedik, nyolcadik és kilencedik helyezéseket hozott felnőtt világbajnokságról, emellett többszörös magyar bajnok. 

Nem mellesleg a tokiói olimpiára is készült a váltóval. Csakhogy 2020-ban közlekedési balesetet szenvedett, amely miatt műtét és hosszú felépülés várt rá. És bár keményen edzett, a baleset előtti formáját nem tudta visszaszerezni. 

– A sérülésem következtében nem jutottam ki a tokiói olimpiára. Ha akkor másként alakulnak a dolgok, most valószínűleg nem erről beszélgetnénk – mondta lapunknak a sportoló. 

– Jelenleg három-négy másodpercre vagyok a válogatottságtól. Ebből nagyjából egy másodpercet lehetne faragni, de ez még mindig kevés lenne, és így is messze vagyok a 2019-es formámtól – fogalmazott. 

A kajakozó szerint a befektetett munka rengeteg energiát kívánna tőle, ami persze nem is lenne baj, csakhogy Gál Péterre a sporton kívül más kihívások, új feladatok is várnak. 

– A családom érdekében is született a döntés, hogy visszavonulok a profi sporttól. Korábban már szereztem egy közgazdasági diplomát, jelenleg pedig jogi egyetemre járok. Négy hónapos a kislányom, akinek szeretnék minél biztosabb hátteret adni. Úgy látom, erre már a civil életben több lehetőségem van. Edzőmmel, Hadvina Gergellyel leültünk megbeszélni a hogyan továbbot, és egyetértettünk, hogy ez a helyes döntés – mondta Gál Péter. 

Utolsó versenyére azért még odateszi magát a szolnoki kajakozó. 

– Az országos bajnokságon öt számban indulok, és szeretnék minél jobban teljesíteni. A cél, hogyha lehet, minél több számban dobogóra álljak. És persze élvezni szeretném a versenyzést!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában