Labdarúgás

2022.07.11. 07:00

Csak a Karcag nyert edzőmérkőzésen NB III.-as csapataink közül

Folytatódott harmadosztályú labdarúgócsapataink nyári felkészülése a következő szezonra. Minden, megyénkben érdekelt gárda pályára lépett szombaton, ám ezúttal inkább tapasztalatot, mintsem sikereket szereztek a mérkőzéseken.

Rózsa Róbert

Remili Mohamed (labdával) a Tiszaújváros elleni felkészülési meccsen már beköszönt, Jászberényben bíznak a hasonló folytatásban Fotó: Pesti József

Szarvason tartja idei edzőtáborozását is a Jászberény. Mielőtt azonban elvonultak a Körös-parti kisvárosba, még lejátszottak egy felkészülési mérkőzést hazai pályán a tavaly a Keleti csoportban ötödik helyen végzett Tiszaújvárossal. A találkozón a berényiek biztatóan mozogtak, az első félidőben jó iramú meccset láthattak az érdeklődők. A JFC-hez most nyáron visszatérő Remili Mohamed máris megvillantotta, miért az ő átigazolása az egyik legnagyobb sláger idén.

A 20. percben kilépett a védők közül, de mielőtt lőhetett volna, a tizenhatoson belül lerántották. A megítélt tizenegyest maga értékesítette (1–0). Nem sokáig vezetett azonban a JFC: a 25. percben, egy rosszul sikerült hazaadást követően egyenlített a vendégegyüttes (1-1). A találkozó végül a 83. percben dőlt el, a Tiszaújváros szabadrúgást követően szerzett góljával.

Veresége ellenére a Jászberénynek nincs oka csalódottságra, hiszen a meccsen többször alakítottak ki veszélyes helyzeteket, noha azokat nem tudták értékesíteni. Szarvason most egy hétig készülnek a berényiek, talán ott lehetőségük nyílik rendbe tenni a befejezéseket. 

Ugyancsak a góllövéssel akadt gondja a Tiszafürednek is. A TVSE gárdája az NB III. Közép-csoportjában szereplő Ceglédhez látogatott, és az edzőmeccs első negyedórájában már több góllal vezethettek volna, csakhogy egy kapufa mellett több ziccert is elpuskáztak. Ellenben a Cegléd nem hibázott, és kétgólos előnybe került a fordulásra. A második félidőt inkább a tesztelésre szánták a fürediek. Fiatalok és próbázók is játéklehetőséghez jutottak. Ez meg is látszott az eredményen: a pályán lévők összeszokatlanságát kihasználva a hazaiak könnyedén, 4–0-ra nyertek. 

Ugyanilyen különbséggel szenvedett vereséget a Szolnoki MÁV. A jelenleg Romanek János dirigálta legények a Békéscsaba Előre otthonában vendégeskedtek. Mindkét csapat az NB II.-ben játszott az előző idényben, és mindkettő csalódást keltően szerepelt. Ám míg a békésiek épphogy, de bennmaradtak, a szolnokiaknak egy osztállyal lejjebb kell folytatniuk. Ehhez mérten jobban is sikerült az erőfelmérő a Csabának, akik egy szolnoki öngól után még három találatot berámoltak, és 4–0-ra hozták az edzőmeccset. Persze a felkészülés ezen szakaszában még az erőnléti edzéseké a főszerep, érthető tehát, hogy a MÁV játékosai nehezebben mozognak. A bajnoki rajthoz közeledve minden bizonnyal élesebbek lesznek. 

Nyert viszont a Karcag. Az NB III.-ba frissen feljutó nagykunságiak a Füzesgyarmathoz látogattak, és hatékony támadójátékukkal már az első félidőben kétgólos előnyt szereztek: az 5. és a 41. percben is betaláltak (0–2). A végén már három góllal ment a Karcag, ám az utolsó pillanatokban szépített a Füzesgyarmat, a vége így 1–3 lett. A gyarmatiaknak ugyanakkor lesz még alkalma re­van­sot venni, hiszen az NB III. Keleti csoportjában legutóbb tizedik helyen zárt csapatnak az idei kiírásban a Karcag is az ellenfele lesz, így kétszer biztosan megmérkőznek egymással. 

Megyénk csapatai a következő héten is folytatják felkészülési találkozóik sorát. A Tiszafüred, a Karcag és a Jászberény szerdán már újból játszik. Előbbiek Debrecenbe látogatnak, ahol a DEAC-cal meccselnek 18 órakor, a Karcag a Kaba vendégeként lép pályára 18.30-kor, a Jászberény pedig a Szarvassal mérkőzik meg idegenben. A Szolnoki MÁV szombaton Budapestre utazik, ahol a Vasas második csapatával játszik tesztmeccset. 

Felkészülési eredmények 

Jászberényi FC–FC Tiszaújváros 1–2 (1–1), Békéscsabai Előre–Szolnoki MÁV FC 4–0 (2–0), Ceglédi VSE–Tiszafüredi VSE 4–0 (2–0), Füzesgyarmati SK–Karcagi SE 1–3 (0–2) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában