Szabadidősport

2022.09.16. 07:00

Farkas Lilla és Bakos Dávid is triplázott a futónapon

Nem kevesebb, mint 11 település 120 futója vett részt az Újszászi VVSE szabadidő szakosztálya által rendezett 37. Újszászi Futónapon.

Varga Csaba

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A Zagyva Ökopark Parkerdőben kanyargó ösvényeken az óvodások 600 métert, a kocogók 2500 métert, a hosszabb távot kedvelők 5 és 10 kilométert teljesíthettek. Az időrend lehetőséget adott arra is, hogy a maratonira, vagy a félmaratonira készülők minden távon rajthoz álljanak.

Közülük a zagyvarékasi Bakos Dávid és az újszászi Farkas Lilla triplázott, mindketten három-három távon végeztek az élen. Bizonyítva, hogy nagyon jó formában vannak, ráadásul a futást megelőző napon a szolnoki duatlonon is aranyérmesek voltak. A futamok első három helyezettjei serleget kaptak, a korcsoportok dobogósai pedig érem díjazásban részesültek.

A verseny legidősebb résztvevője a 75 éves Budapest Szekeres Ferenc volt, aki korábban kétszeres olimpiai résztvevő és hétszeres maratoni országos bajnok volt. A hölgyeknél két 72 éves résztvevő mutatott példát a fiataloknak, a szentesi Dobóvári Ilona és a martfűi Révész Imréné, akinek a lánya, az unokája és a dédunokái is rajthoz álltak a jó hangulatú megméretésem.

Mellettük a szolnoki Szabovik Zoltán és felesége Szabovikné Szuromi Zsuzsanna Újszsászon ünnepelte első közös futásuk 50. évfordulóját.

Mint azt a verseny szervezője, Fehér János hírportálunknak elmondta Az eseményen a résztvevők bónuszként különböző népi és sportjátékokkal – karikahajtás, gólyalábon járás, hulahoppkarika, lábtoll-labda, tollaslabda – tölthették az időt. Rendhagyó módon Szacskó Józseftől, aki a győzteseket karikás ostor csattantással, cserdítéssel köszöntötte a karikás ostor használatát is meg lehetett tanulni.

A 37. Újszászi Futónap eredményei

Óvodások 600 méter, fiúk: 1. Budai Mihály (Cegléd), leányok: 1. Váradi Hanna (Szolnok), 2. Major Nóra (Abony, 3. Váradi Janka (Szolnok).

2.5 km, férfiak: 1. Bakos Dávid (Zagyvarékas), 2. Zakar József (Újszász), 3. Balázs Márk (Szolnok), nők: 1. Farkas Lilla (Újszász), 2. Kis Csenge Anna (Újszász), 3. Budai Bodza (Cegléd).

5 km, férfiak: 1. Bakos Dávid (Zagyvarékas), 2. Bakos Dániel (Zagyvarékas), 3. Zakar József (Újszász), nők: 1. Farkas Lilla (Újszász), 2. Bíróné Révész Erzsébet (Martfű), 3. Kerekes Luca (Abony).

10 km, férfiak: 1. Bakos Dávid (Zagyvarékas), 2. Majos Gábor (Abony), 3. Bakos Dániel (Zagyvarékas), nők: 1. Farkas Lilla (Újszász), 2. Bíróné Révész Erzsébet (Martfű), 3. Váradi Bíró-Anita (Szolnok).

A négy generációs Bíró-Révész család 
Fotós: Fehér János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában