Labdarúgás / Frissítve / Galériával

2022.11.13. 16:01

Döntetlenek fordulója

Megyei csapatainknak csak részben tudták érvényre juttatni a hazai pálya előnyét. A Jászberény, a Tiszafüred és a Szolnok erejéből döntetlenre futotta, a Balmazújvárosban otthonra lelő Karcag azonban ezúttal is győzött. Sikerük egyben azt is jelenti, hogy pontelőnnyel állnak jelenleg a tabella harmadik helyén.

Szoljon.hu

Fotó: Pesti József

Keleti csoport

Facultas Tiszafüred - DVTK II. 1-1 (0-0)

Tiszafüred, 300 néző, v.: Takács Ákos

Gólszerzők: Mácsai (80.), ill. Balázs P. (53.)

Tiszafüred: Tajti - Baranyi, FEHÉR ZS., Szövetes (Háda 69.), Tomola - Mácsai, Barzsó, Skulka (Barna V. 76.), TÓTH D. - PINTÉR, Szabó V. (Kertész 69.)Edző: Dorcsák Zoltán.

Bár az első félidőben nem született gól, szinte végig a Facultas irányította a játékot. A hajrában nagy nyomás alatt tartották a DVTK kapuját, egyértelmű, hogy rosszkor jött számukra a szünet. A folytatásban nagyon hamar kihasználta a vendégcsapat a házigazda egyetlen hibáját, ám utána a Tiszafüred mindent megtett az egyenlítés érdekében és ezt Mácsai jól eltalált lövése nyomán sikerült is elérnie.

Dorcsák Zoltán: Sokat birtokoltuk a labdát, több volt ebben a meccsben. A támadó játékunk nem volt elég hatékony, jócskán maradt hiányérzetem a lefújását követően.

Jászberényi FC - Békéscsaba II. 1-1 (0-0)

Jászberény, 300 néző, v.: Leél- Őssy Ádám

Gólszerzők: Nagy Sz. (83.), ill. Bónus (68.)

Jászberény: MENCZELES - László, Perevuznik, Varjas, Sárossy - Horváth A., Ludasi (Nagy Sz. 74.)- Kurunczi, Szőllősi, Borics - Remili. Edző: Lakatos Béla.

Jól kezdett a hazai gárda, ám negyed óra után a Békéscsaba kezébe került a mérkőzés irányítása és csak Menczelesen múlt, hogy nem szerezték meg a vezetést. A második félidőben a kapus bravúrjai sem tudták megakadályozni, hogy előnyhöz jusson a lila-fehér alakulat. A mezőnyben kiegyenlített találkozón jóval több helyzet adódott a Jászberény kapuja előtt, ám a csereként beálló Nagy Szabolcs révén sikerült egyenlítenie.

Lakatos Béla: Gyenge teljesítményt nyújtottunk, bátortalan játékunk eredményeként örülhetünk, hogy egy pontot azért szereztünk.

Karcagi SE - DVSC II. 2-0 (1-0)

Balmazújváros, 200 néző, v.: Valu Tibor.

Gólszerzők: Kuti (47.), Pap Zs. (63.)
Kiállítva: Juhász M. (34.)

Karcag: Fedinisinec - Pap, Éles, Kuti, Tóth G (Giuliano 71.), Juhász, Virág, Gyönyörű (Oláh 20.), Tóth M. - Sidibe (Miterkó 71.), Maruscsak (Ballók 71.). Edző: Igor Bogdanovics.

Vendég helyzetekkel indult a találkozó, később azonban magára talált a Karcag és támadói is veszélyeztették a Debrecen kapuját. Nagyon rosszkor és hamar jött Juhász kiállítása, de a rendkívül egységes hazai csapat emberhátrányban is jobban futballozott ellenfelénél. Több helyzetet dolgozott ki, mint vetélytársa - akiknek a hajrában adódtak csak lehetőségei - amelyekből kettőt értékesített is.

Igor Bogdanovics: Örömmel jelentem, hogy igazi CSAPAT lettünk.

Közép csoport

Szolnoki MÁV - Paks II 1-1 (1-1)

Szolnok, 300 néző, v.: Nagy Róbert.

Gólszerzők: Lukovszky (6.), ill. Pesti (20.)

Csáki - Tömösvári, Kálmán, Kiss B. (Iván M.), Gohér, ANTAL - Lengyel, TISZA, Rokszin - Lakatos (Kanálos (69.), LUKOVSZKY (Pelles 85.). Edző: Horváth Csaba. 

A közel két éve sérült és Szolnokon nevelkedett Kiss Balázs ezen a mérkőzésen mutatkozhatott be régi-új csapatánál. Hamar vezetést szerzett a hazai együttes, ám tiszavirág életű volt az előnye. Az egyenlítést követően mindkét kapu előtt adódott helyzet, ám a fordulás után többnyire csak mezőnyjáték folyt a pályán, egyik csapat sem tudott igazi fölényt kiharcolni.

Horváth Csaba: Szerettünk volna nyerni, de a vezetésünk után kicsit bele aludtunk a meccsbe. Kis szerencsével nyerhetünk volna, de Fortuna ezúttal is elkerült bennünket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában