Labdarúgás

2023.01.31. 14:21

A Szajol és a Szolnoki MÁV vitte haza a kupát

Harmadik alkalommal rendezték meg az Ulviczki Mihály emléktornát.

Jegesi László

A Szolnoki MÁV nyerte a torna délutáni küzdelmeit

Fotó: Szolnoki MÁV Utánpótlás FC/ Facebook

A Szanda Focisuli által az U13-as korosztály számára rendezett és a klub szervezésében lebonyolított utánpótlástorna immár harmadik alkalommal állított emléket a fiatalon elhunyt egykori futballista Ulviczki Mihálynak. 

U13, első csoport 

A délelőtti vetélkedésbe sorolt csapatok mérkőzései nagy izgalmakat hoztak, amelyeken a dobogós helyezések végső sorrendje csak az utolsó találkozón dőlt el. Sokáig úgy tűnt, hogy az elsőség a házigazda Szanda Focisulit illeti majd meg – hiszen a későbbi győztes Szajolt is két vállra fektette –, ám a negyedik meccsén botlott, csak döntetlenre futotta a szandaszőlősiek erejéből. Így a Lurkó elleni összecsapásra maradt a döntés, amelyen végül vereséget szenvedtek a házigazdák, ez pedig a nevető harmadik Szajol csapata számára kedvezett. 

Végeredmény: 1. Szajol, 2. Lurkó Focimánia, 3. Szanda Focisuli, 4. Rákóczifalva, 5. Szászberek, 6. Tiszaföldvár. 

Különdíjasok: 

Gólkirály: Szabari Gergely (Szászberek) 

Legjobb játékos: Fröhlich Péter (Lurkó) 

Legjobb kapus: Fekete Nimród (Szajol) 

Legjobb hazai játékos: Szabó Hunor (Szanda) 

U13, második csoport 

A délutáni mérkőzésekre is Szászberken került sor, az A jelű kvartettben a Gyula és a Karcag együttese, míg a másikban a Szolnok és a Szentes gárdája játszotta a főszerepet a selejtező küzdelmei során. Az utóbbi csoportban a MÁV fiataljai olyannyira kiemelkedtek a mezőnyből, hogy legnagyobb riválisukat is hat gól különbséggel győzték le. Baté Attila csapatának kapuját csak egy alkalommal sikerült bevenni, míg a szolnokiak összesen harmincnégy alkalommal zörgették meg ellenfeleik hálóját. A várakozásoknak megfelelően a döntő sem hozott különösebb izgalmakat számukra. 

Végeredmény: 1. Szolnoki MÁV, 2. Gyulasport, 3. Karcagi SE, 4. Szentesi Kinizsi, 5. Mezőtúr, 6. Abonyi KID, 7. Újpesti Haladás, 8. Fegyvernek. 

Különdíjasok: 

Gólkirály: Viola Kristóf (Szolnok) 

Legjobb játékos: Dániel-Székely Áron (Gyulasport) 

Legjobb kapus: Gaál Milán (Karcag)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában