Labdarúgás

2023.01.11. 20:35

Besenyi Gábor veszi át az NB III.-as Jászberény irányítását

Szezonbeli harmadik edzőjét fogyasztja a JFC.

Rózsa Róbert

A megyei első osztályban játszó Jászberény II. eddigi edzője, Besenyi Gábor a nagycsapat új trénere

Fotó: jaszberenyifc.hu

A fakóból próbálja összerántani az első istállót a Jászberényi FC. Az NB III.-ban 20 forduló után kieső helyen álló együttes vezetőedzőjének ugyanis azt a Besenyi Gábort nevezte ki szerdán a klub, aki a megyei első osztályban szereplő Jászberény II.-t vezette idáig.

– Tisztában vagyunk vele, hogy a kispadra most leülő szakvezető nincs könnyű helyzetben, hiszen alaposan meggyengült keretünk. Éppen ezért abban egyeztünk meg vele, hogy függetlenül a tavaszi eredményektől a 2023-24-es bajnokságban is ő irányítja majd az együttest

– közölte az egyesület honlapján a klub elnöke, dr. Gottdiener Lajos. Tájékoztattak arról is, hogy a csütörtöki edzést már Besenyi Gábor vezeti, segítője pedig Tüdős Dávid lesz.

Mint hírportálunk korábban beszámolt róla, a szezont még Német Gyulával a kispadon kezdte meg a JFC, ám az eredmények elmaradása miatt Lakatos Béla vette át a gárda irányítását. Miután azonban világossá vált, hogy a klub játékospolitikája nem egyezik Lakatos elképzeléseivel, a holtidényben utóbbi is távozott. Nem mellesleg az őszi záróforduló óta hat játékos is eligazolt Berényből.

Várhatóan nem Besenyi az egyetlen, aki a második csapattól a "nagyokhoz" kerül. Az egyesület tervei szerint az NB III.-as keret lyukait a Jászberény II.-ben legjobban teljesítőkkel foltozzák be. Kérdés azonban, hogy a Megye I.-ben a mostani szezonban nyeretlen, utolsó helyen álló második gárdából milyen erősítés érkezhet az ugyancsak kiesés elől menekülő harmadosztályúakhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában