Labdarúgás

2023.04.17. 15:18

Várva várt győzelmet ünnepelt a Tiszafüred

Hét mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg sikerével Békéscsabán a Tiszafüred együttese. Ennyi sikertelenül végződött találkozóval a hátuk mögött – edzőjük szerint – lelkileg sem volt egyszerű feladat az utolsó helyezett elleni kötelező győzelem.

Jegesi László

Idei legrosszabb sorozatát törte meg a kékmezes füredi alakulat

Fotó: Facebook.com / TVSE

NB III. Keleti csoport

Békéscsaba Előre II.–Facultas-Tiszafüredi VSE 1–2 (0–0)

Békéscsaba, 100 néző, vezette: Vinter Béla (Balla, Kovács Z.).

Tiszafüred: TAJTI – Karika, BARANYI, Kalóz (Oláh L. 46.), Szövetes (Galla 69.) – Barzsó (OLÁH N. 69.), Tomola, Mácsai – Kertész (SALLAI T. 92.), Szabó V., Skulka (Pataki 90.). Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Zádori (95.), ill. Kertész (80.), Sallai T. (93.)

Hét nyeretlenül végződött mérkőzés után érkezett a Tiszafüred a sereghajtó a  Békéscsaba otthonába vasárnap. Természetesen a győzelem reményével tették, és a találkozó elején helyzetek kialakításával nyomatékosították ellenfelükben ebbéli szándékukat. A játékrész második felében feljött a hazai csapat és elsősorban mélységi indításokból voltak veszélyesek fiataljaik. A második félidőben sokat volt a vendégeknél a labda, több lehetőségük is volt a gólszerzésre, de még büntetőből sem sikerült a kapuba találniuk. Ám jött a hajrá, előbb a 11-est hibázó Kertész, majd a helyette beálló mindössze tizenhét éves Sallai Tibor találtak be, bebiztosítva a várva várt győzelmet.

Dorcsák Zoltán: – Nagyon fontos győzelmet arattunk, remélem ezzel a sikerrel kijöttünk a gödörből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában