Labdarúgás

2023.05.15. 15:00

Felcsapná a szépségtapaszt az idény végére a Tiszafüred

Megvan a bentmaradás a Tisza-tó-partiaknak, de egy szép eredményt azért nem bánnának az idény utolsó bajnokiján.

Rózsa Róbert

Tavasszal súlyos hiány alakult ki örömpacsiból Füreden

Forrás: MW Archívum

Fotó: Pesti József

Az utolsó kérdőjel is kiegyenesedett az NB III.-ban, már ami a jászkunsági együtteseket illeti. A 37. forduló előtt már csak az nem volt biztos, hogy a Tiszafüred megőrzi-e tagságát a harmadosztályban – bár az is igaz, hogy csak rendkívül szerencsétlenül alakuló végeredmények esetén mondhattak volna búcsút a ligának. Ez végül nem történt meg, így a csapat a Putnok elleni, vasárnapi, 4–2-es veresége ellenére a regionális vetélkedés tagja marad.

– Sokkal jobban játszott a hazai csapat, igazából azt mondhatom, hogy osztálykülönbség volt köztünk – árnyalta némileg a képet a fürediek vezetőedzője. Dorcsák Zoltán azt azért megerősítette, hogy a következő idénytől is gőzerővel készülnek az NB III.-ra, próbálnak erősíteni nyáron, mindez persze az anyagiak függvénye lesz majd.

– Szeretnénk még egy meccset nyerni. Sok vereségünk volt tavasszal, emiatt nehéz helyzetbe kerültünk, de azért kiharcoltuk a bentmaradást. Jó lenne egy szépségtapasz az idény végére – utalt a Sényő elleni hétvégi záró fordulóra Dorcsák Zoltán.

Akad persze együtteseink között olyan, amely a szezonbeli pozitívumokat tavaszra tartogatta. Ilyen a Közép csoportban a Szolnoki MÁV FC. A gárda a 16. forduló után az utolsó helyen állt, ám pusztán tavaszi teljesítményük alapján a tabella első harmadába tartoznának. Nem véletlenül verték meg vasárnap a már biztos harmadik ESMTK-t is, 3–1. Emiatt pedig jogosak a szolnoki vezetőedző, Horváth Csaba szavai: – A nagyszerűen sikerült első félidőt nem tudtuk ugyan megismételni a másodikban, de így is dicséret illeti a fiúkat a bronzérmes legyőzéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában