Röplabda

2023.06.06. 16:58

Egy ezüst, ami szépen csillog – így szerzett második helyet a serdülő ob-n a Szolnok

Érett játék a serdülőktől: így foglalható össze a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola U17-es csapatának hétvégi teljesítménye, amellyel az országos bajnokság döntőjéig jutottak, és végül a második helyet szerezték meg.

Rózsa Róbert

A serdülő országos bajnokság második helyén végzett a Szolnoki Sportcentrum csapata

Fotó: Facebook.com / Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola

Hétvégén Esztergomba voltak hivatalosak Magyarország legjobb serdülő fiú csapatai: a Komárom-Esztergomi városban rendezték ugyanis a Buzek László Országos Serdülő Bajnokság 2022-2023-as kiírásának döntőjét.

 

A fináléba hat csapat juthatott be, ezek egyike a Szolnoki Sportcentrum együttese volt, Bartal Gergely tanítványai pedig remek játékkal az országos bajnokság második helyét szerezték meg.

 

Bár erre az idényre kiegyensúlyozott mezőny jött össze a korosztályban, a Szolnok nem sansztalanul indulhatott a fináléra. A megyeszékhely fiúcsapata az alapszakaszban a negyedik, a középszakaszban a második helyen végzett.

Mint megtudtuk, a minél jobb ráhangolódás érdekében Bartal Gergely vezetőedző csapata már egy nappal korábban elutazott a múlt pénteken kezdődött döntőre. Ez jó döntésnek bizonyult: az első csoportmeccsen a Pénzügyőr ellen 3:1-re nyert a Szolnok. A folytatásban azonban a jó erőkből álló Kaposvár ellen 3:0-ás vereség következett, így a szolnokiaknak a Dággal kellett keresztjátékot játszania az elődöntőért. A Dág–Szolnok mérkőzés óriási csatát hozott, végül utóbbiak nyertek – 2:3 (11, –20, –24, 23, 14) –, és bejutottak a legjobb négybe.

 

Ahol ismét a Kaposvárral kellett szembenézniük...

 

Ám a szolnokiak visszavágtak a csoportkörben elszenvedett vereségért: fordulatos találkozón 3:2-re (20–, –23, 13, –21, –15) győztek, és mentek tovább a fináléba. Ott ugyan 3:0-ra alulmaradtak a Pénzügyőr gárdájával szemben, de a Tisza-partiaknál ez az ezüstérem is nagyon szépen csillog.

– Sok ember azt mondja majd, hogy elvesztettük ezt a mérkőzést, aki nem ért hozzá, igazat is ad majd ennek.

 

Viszont én azt mondom, hogy a csapat megnyerte az ezüstérmet azzal, hogy mindent kiadott magából

 

– nyilatkozta a döntő után Bargal Gergely. A szolnoki serdülőcsapat szakvezetője hozzátette ez az ezüstérem sokkal többet ér, mint bármi más.

A Szolnok döntős csapata: Ifj. Csák Attila, Darida Bendegúz, Komáromy Botond, Szántó Krisztián, Bozsó János, Tokai Bence, Nánai Zsombor, Bakos Csanád, Dudás Zoltán, Csók Levente Péter, Bathó Márton. Edző: Bartal Gergely. Másodedző: Bede Gábor.

Döntős eredmények:

Csoportkör: Pénzügyőr–Szolnok 1:3 (–23, 20, 13, 18), Kaposvár–Szolnok 3–0 (21, 21, 23). Keresztjáték: Dág–Szolnok 2:3 (11, –20, –24, 23, 14). Elődöntő: Kaposvár–Szolnok 2–3 (–20, 23, –13, 21, 15). Döntő: Pénzügyőr–Szolnok 3–0 (21, 21, 18).

A harmadosztályban aranyérmes a leány csapat

A Szolnoki Sportcentrum U17-es leány együttese ugyancsak sikeres hétvégét zárt. Az ob harmadik ligájának Keleti csoportjában szereplő csapat megnyerte a kiírást, miután a múlt vasárnapi négyes döntő első mérkőzésén 3:2-re verte a DEAC-ot, a fináléban pedig 3:0-ra a Palota RSC-t.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában