Evezés

2023.06.10. 15:48

Győzelmi sorozattal térhetnek vissza a szolnokiak Bledből

Nemzetközi versenyt rendeznek a hétvégén a szlovéniai Bledi-tavon, ahol a szolnokiak újfent remek eredményeket értek el.

Rózsa Róbert

Drávucz Dániel (középen) is győzelmet aratott

Fotó: Facebook.com / Tisza Evezős Egylet

Jó emlékekért nem kell a távoli múltba visszautazni a szolnoki evezősök és a Bledi-tó viszonyában. Idén májusban a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola fiataljai gyakorlatilag maguk termeték ki hazánk éremadagját az ifjúsági Európa-bajnokságon. A most hétvégén ismét nemzetközi versenyt tartottak Bledben, a viadal második, szombati versenynapján pedig kiváló sorra születtek a szolnoki aranyérmek.

Mint klub beszámolt róla, Kalmár Áron és Pálmai Ágoston Kunstár Simonnal (Szeged) és Csizmadia Ádámmal kiegészülve az U19-es Eb-bronzérem után magabiztosan nyerték a bledi versenyt férfi ifi négyesben. Kovács Eszter és Nagy Zsófia (Balaton) az U19-es Eb negyedik helye után aranyérmet nyertek női ifjúsági dublóban. Ugyanebben a mezőnyben Kiss Csende Ajna a mohácsi Halas Zitával az 5. helyen ért célba. A serdülő egypárban Olimpiai Reménységek Versenyére készülő Drávucz Dániel szintén győzelmet aratott. Az U19-es Eb-ezüstérmes Pádár Luca saját korosztálya helyett a felnőttek között állt rajthoz, ahol bronzérmet szerzett, kivívva ezzel az U23 Eb-n történő indulás jogát. Nagy-Müller Zalán, valamint a szegedi Rácz Regő, a csepeli Hajdú András és Klauber Zénó pedig ezüstérmet nyert a serdülő négypár döntőben.

További szolnoki helyezések: 

Juhász Bianka, Takó Lilla női ifi kormányos nélküli kettes, 5. hely.

Bíró Julianna, Rozmus Míra (Balaton), Vágó Emma (MTK), Mácsai Lilla (Szeged) női ifi négyes, 6. hely. Edzőjük Polivka Dóra.

Balog Zsombor felnőtt könnyűsúlyú egypár, 10. hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában