Labdarúgás

2023.06.12. 07:20

Hajszálon múltak az aranyérmek a megyei utánpótlás-bajnokságokban

Véget értek az utánpótlás-bajnokságok is, az U19 I. osztály bajnoka a Rákóczifalva, a területi ifibajnokság győztese pedig a Jászapáti lett. Az U16-osoknál két területi osztály van, az I. csoportot a Karcag, a másodikat pedig a Jászárokszállás nyerte meg nagy csatában.

Kovács Levente

Az U16-os korosztály II. csoportjában a kék mezes Árokszállás nyerte a „bajnoki döntőt” a Tehetség SE ellen

Fotó: Pesti József

Az U19-es korosztály I. osztályában a megyei I. osztály csapatainak az ifjúsági együttesei játszanak – a Törökszentmiklós kivételével – kiegészülve az NB III.-as Tiszafüred és a Karcag fiataljaival. Az elsőségért az utolsó fordulóig szoros volt a harc a Rákóczifalva és a Kisújszállás között, a mérleg nyelve végül az előbbi felé dőlt. Így bajnok lett a Falva, második helyen végzett a Kisúj, a bronzérmet pedig a Kunhegyes szerezte meg. Utóbbinak van oka reménykedni, hiszen ha ezeket a fiatalokat sikerül beintegrálni a felnőttek közé, akkor talán a következő években elmúlhatnak a kiesési gondjaik a kunhegyesieknek. A kenderesi Baktai Balázs lett a gólkirály ötven találattal, aki egyébként meghatározó tagja volt a nagy csapatnak is.

U19 I. osztály élmezőnye:

1. Rákóczifalva 77 pont, 2. Kisújszállás 76, 3. Kunhegyes 68.

A területi U19-es bajnokságban a Jászapáti és a Fegyvernek versenyzett egymással az aranyéremért, végül három mérkőzéssel a zárás előtti egymás elleni rangadó a jászságiak győzelmét hozta, amellyel a bajnokságot is megnyerték. Az élmezőnyben nagy volt a harc, hiszen az Apáti és a Fegyvernek a bajnoki címért, a Jászjákóhalma és a Kunmadaras a dobogóért csatázott a hajrában. Az utolsó fordulóban viszont a Madaras kikapott a Fegyvernektől, a Jákóhalma pedig legyőzte az Abádszalókot, így két jászsági gárda is az első háromban végzett. A bajnokság gólkirálya a jákóhalmai Nagy Márió lett 54 találattal.

Területi U19 élmezőnye:

1. Jászapáti 58 pont, 2. Fegyvernek 55, 3. Jászjákóhalma 52.

Az U16-osoknál a települések elhelyezkedése alapján osztották két csoportra az együtteseket. Az I. csoportban az aranyéremért a Karcag és a Kunhegyes vívott kiélezett csatát. Végül a karcagiak egy hajszállal ugyan, de megelőzték a kunhegyesieket, a dobogó legalsó fokára pedig a Kisújszállás lépett fel. A gólkirály Burai Csaba lett 35 találattal a Karcag gárdájából.

U16 I. csoport élmezőnye:

1. Karcag 43 pont, 2. Kunhegyes 42, 3. Kisújszállás 30.

A második csoportban az utolsó fordulóra maradt a döntés a bajnoki címet illetően, a Jászárokszállás és a Tehetség SE között. A meccset megelőzően mindössze egy pont volt a különbség a két együttes között, így a jászberényieknek nyerniük kellett, hogy elsők legyenek. Ez végül nem jött össze, az Árokszállás 3–1-es sikert aratott, és ezzel bezsebelte az aranyérmet is. A harmadik a Rákóczifalva lett, illetve a gólkirály is a falvaiakhoz tartozik, ugyanis Méhesi Milán 53 találatánál senki nem szerzett többet.

U16 II. csoport élmezőnye:

1. Jászárokszállás 68 pont, 2. Tehetség SE 64, 3. Rákóczifalva 52.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában