Berlin / Tiszaföldvár

2023.06.23. 15:00

Sikeresen vették az akadályokat a Speciális Olimpia Világjátékokon a női labdarúgóink

Berlinben a Speciális Olimpia Világjátékokon remekelt női labdarúgó válogatottunk, a döntőt szombaton a kenyiakkal játszák a magyarok.

P. Pusztai Nóra

Jól muzsikálnak női labdarúgóink a Speciális Olimpiai Világjátékokon Berlinben

Forrás: Special Olympics HU Football Facebook-oldala

A berlini Speciális Olimpia Világjátékokon szombaton döntőt játszik a női labdarúgó válogatott. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a csapatot erősíti Kovács Szófia, a Bárczi Gusztáv DSK Tiszaföldvár-Homok labdarúgója, illetve partnerjátékosként Gál Alexandra is. Az eredményeket a szövetség közösségi oldalán folyamatosan közzéteszik. Az utóbbi napokban sikert sikerre halmoztak a lányok, gólzáporos mérkőzéseket játszottak. 

Már rögtön a nyitómérkőzések 17 góllal győzték le Indiát, majd 12-vel Franciaországot. Spanyolországnak 8-at lőttek és mindössze egyet kaptak. A szerbek is csak kétszer tudták bevenni a magyarok kapuját, miközben 10-et kaptak a labdarúgóinktól. A válogatottat az eredmények alapján kedden az 1. divízióba sorolták, ezután a kenyaiakkal, a szlovákokkal és az arab emírség legjobbjaival mérkőztek meg. Itt már szorosabb mérkőzések vártak rájuk, mindössze Kenyától kaptak ki, ám még így is a döntőbe kerültek. Az utolsó összecsapást is az afrikai csapattal vívják majd meg szombaton délután.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában