Labdarúgás

2023.06.09. 07:00

Szépen helytállt újoncként a Karcag a harmadosztályban

Bár tavasszal átlagosat nyújtott, az őszi szerepléssel már megalapozta a hetedik helyét a Karcag, ami egy újonc csapattól megsüvegelendő teljesítmény. A bajnokság nagyobb részében Igor Bogdanovics irányítása alá tartozó gárda a második felvonásra kissé megrogyott, a hajrára érkező Csillag Lászlóval azonban ismét új erőre kapott és négy meccset is bezsebelt az utolsó hat fordulóban. A következő idényt pedig új alapokra helyeznék a nagykunságiak.

Munkatársainktól

Szinte teljesen kicserélődik a karcagi csapat a következő idényre

Forrás: MW Archív

Fotó: Pesti József

Tény: az utolsó hat tavaszi mérkőzésén ugyanannyi pontot szerzett a Karcag, mint a korábbi tizenhárom fordulóban Igor Bogdanovicssal. – Tudom, hogy több futballban jártas embert is megkérdeztek a vezetők, mielőtt mellettem tették le a voksukat – mondta lapunknak Csillag László, a Karcag új trénere. Hallottak a füzesgyarmati és hajdúszoboszlói munkámról, szerénytelenség nélkül mondhatom, jó eredményeket értem el ezeken a helyeken. Hat meccsre kaptam áprilisban megbízást Karcagon, az állóvizet szerették volna felkavarni az illetékesek.

– Ismert, hogy ön a támadó futball híve...

– Errefelé megy a világ, a külföldi szaklapokat és mérkőzéseket nézegetve szinte minden csapat előre felé, a labda irányába védekezik, miért lennénk mi kivételek. Már az első meccsemen ezen filozófia mentén próbáltunk futballozni, természetes, hogy nem ment zökkenőmentesen. A bajnokság hajrájában három nyert meccs után kikaptunk, a Debrecen második csapata még jobb volt nálunk (2–5), a Vasas ellen hatvan percig jók voltunk (2–3), a Diósgyőr otthonában pedig azért jártunk sikerrel, mert már erővel is bírtuk.

A Karcag egyébként ősszel több mérkőzésen is kapott gól nélkül zárt, de látványos játékra kevés alkalommal volt képes. Be-be csúsztak váratlan vereségek is, de – főként hazai pályán – igen eredményesen szerepeltek a nagykunságiak. Az őszhöz képest már sokat botladozott az együttes, amelyet hat fordulóval a befejezés előtt elégelt meg a vezetés.

– Úgy gondolom, hogy ennyi mérkőzés elég volt ahhoz, hogy megismerjem a játékosokat – folytatta a tréner. – A személyiségüket is figyelem, nem csak a képességeiket, ezek alapján kilenc jelenlegi játékosra tartok igényt a folytatásban, akik közül ketten máshol folytatnák.

– Azt is tudják esetleg, hogy kikkel pótolják majd a távozókat?

– Folynak a tárgyalások, nyolc játékossal szinte már megegyeztünk, de még korai lenne neveket mondani – a szakmai stábban is lesznek változások. A hónap közepén elkezdjük a felkészülést, 23-án pedig már edzőmérkőzést is játszunk a Mezőkövesd első csapatával. Kizárólag jobb, de legalábbis erős ellenfelekkel szeretnénk mérkőzni a folytatásban is, ezek a találkozók szolgálhatják ugyanis igazán a fejlődésünket.

Nagy változások várhatók a karcagi együttesnél a következő szezonban

Rengeteg távozóra és érkezőre is lehet számítani a Karcagnál a nyáron. Az már biztos, hogy egy kezdőcsapatnyi játékos máshol folytatja pályafutását, így Tóth Márk, Misák Sándor, Virág Ákos, Éles Zoltán, Nagy Zoltán, Csúri Bence, Nagy Norbert, Juhász Martin, D’Urso Giuliano, Gyönyörű Gergő, mellett Pap Zsolt és Tóth Gábor sem marad az együttesnél. Az átigazolási időszak június 15-én kezdődik, így érkezőkről csak ezt követően tudunk beszámolni, azonban annyi biztos, hogy jelenleg hét játékos van a gárdánál. A klub nagyjából húszfős kerettel tervez a következő idényre, ami annyit jelent, hogy több mint tíz új játékos igazol majd valószínűleg a kunságiakhoz. 

Nem csak a keretben lesznek változások az együttes háza táján, hiszen a következő idényben Tiszafüreden játssza hazai mérkőzéseit a csapat tavaszig, ugyanis várhatóan 2024-ben átadják az új komplexumot Karcagon, ezt követően pedig hazai környezetben léphetnek pályára. Az edzéseket is ideiglenesen Berekfürdőn, Bucsán, illetve télen saját műfüves pályáján rendezi az együttes. A felkészülés június 15-én, csütörtökön kezdődik a gárdánál, az edzőmérkőzéseken pedig idegenben szerepelnek majd a karcagiak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában