Kajak

2023.07.08. 18:50

Csikós Zsóka újabb aranyérmet, Pető Hanna pedig ezüstérmet szerzett a vb-n

Tovább pörögnek versenyzőink az auronzói korosztályos kajak-kenu világbajnokságon, ahol válogatottunk nem kevesebb, mint 17 érmet szerzett szombaton.

Varga Csaba

Csikós Zsóka nem talált legyőzőre az 1000 méteres távon az U23-as vb-n

Forrás: kajakkenusport.hu

A City-Gas Tiszafüredi KKSE kajakosa, Pető Hanna magabiztosan harcolta ki a döntőbe jutást az ifúságiak mezőnyében az 1000 méteres távon. A fináléban is kitett magáért Hanna, aki német Caroline Hauser mögött az ausztrál, Jasmine Raywarddal volt harcban a második helyért, amit végül remek hajrájával meg is szerzett a füredi hölgy.

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub kiválósága, Csikós Zsóka pénteken tagja volt az U23-as korosztályban a K-4 500 méteren világbajnoki címet szerző csapatunknak. Szombaton pedig egyéniben az 1000 méteres távon villogott Zsóka, aki már az elején faképnél hagyta a mezőnyt, és magabiztosan szerezte meg második aranyérmét. Fölényére jellemző, hogy 3,5 másodperc különbséggel előzte meg a második helyezett üzbég ellenfelét.

Nem sok pihenőt kapott Zsóka, hiszen szombaton délután már az olimpiai számban, az 500 méteres táv elődöntőjében volt érdekelt. Futamgyőztesként a mezőny harmadik legjobb idejével harcolta ki a fináléba jutást, amit vasárnap rendeznek majd.

Ugyancsak az érem reményében, vasárnap fog harcba szállni a kajakos mix számban a Rugonfalvi-Kiss Janka (Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia), és a szolnoki kötődésű, Tamási Zsombor (MTK) alkotta páros, amely a legjobb idővel indulhat majd a világbajnoki döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában