Evezés

2023.07.08. 09:32

Pénteken is négy arannyal zártak a szolnokiak a magyar bajnokságon

Csütörtök után pénteken is négyszer a dobogó tetejére állhatott szolnoki egység az evezősök országos bajnokságán.

Rózsa Róbert

A Szolnok vezetőedzője, Molnár Dezső (középen) edzette Kalmár Áron (balra) és Pálmai Ágoston duó a csütörtöki arany mellé pénteken egy bronzot is nyert

Fotó: hunrowing.hu

Ott folytatta szereplését a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola és a Tisza Evezős Egylet csapata pénteken, ahol csütörtökön abbahagyta. Mint írtuk, az evezős országos bajnokság első, csütörtöki napján a szolnokiak kiváló versenyzéssel négy győzelmet, valamint egy ezüst-, egy bronzérmet és számos értékes helyezést értek el.

Pénteken csaknem lekopírozták teljesítményüket, annyi különbséggel, hogy a négy aranyérem és egy ezüst mellé bronzból három jutott.

Magyar bajnoki címet nyert Simon Béla és Juhász Adrián kormányos nélküli kettese, a Pádár Luca, Kovács Eszter alkotta kétpárevezős egység, az ifjú Kalu Bence a Tanuló 1-es korcsoport egypárevezősök versenyében, valamint a Takó Lilla, Juhász Bianka alkotta serdülő kormányos nélküli kettesek között. Az ifjúsági korosztályba tartozó Pádár a felnőttek között is letette névjegyét egy második hellyel. Bronzérmet nyert ifjúsági kétpárevezésben Kalmár Áron és Pálmai Ágoston, U23-as könnyűsúlyús egypárevezésben Kiss Csende Ajna, valamint Pető Botond Tanuló 1-es korcsoportban.

További helyezettek: Furkó Kálmán, Novák Edvin FF 2- 4.hely, Zsombok Péter FT T1 1x 4.hely, Drávucz Dániel FS 1x 4.hely, Volter Réka, Ferencz Panna, Hanga Zsófi, Kiss Csende Ajna NF ks 4x 4.hely, Nánai Armand FT T1 1x 5. hely, Pálmai Kornél, Nagy-Müller Zalán FS 2- 11.hely, Nagy Attila FF 1x 12.hely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában