Labdarúgás

2023.08.09. 06:55

A tabella elején végezne a Kisújszállás az idény végén

A Kisújszállás az előző szezonban a negyedik helyen zárt a megye I.-es bajnokságban, a Megyei Kupában pedig bronzérmet szerzett. Ezt követően a nyáron azonban szinte teljesen kicserélődött a csapat, illetve a kispadon is történt változás, Csillag Sándor helyét Újfalvi Erik vette át. A kisújiak egyébként egy tétmeccsen már túl vannak az új szezonban, a Magyar Kupa első fordulójában 5–1-re kikaptak a harmadosztályú Kelen SC-től.

Kovács Levente

A Megyei Kupában szerzett bronzérem után alaposan átalakult a Kisújszállás csapata

Forrás: MW Archív

Fotó: Pesti József

Az együttes július 7-én kezdte a felkészülést az idényre, heti három edzéssel, illetve egy tesztmérkőzéssel. Ezen a héten két erőpróba is vár a kisújiakra, szerdán a Szajollal, hétvégén pedig a Mezőtúrral találkoznak. A csapat edzője, Újfalvi Erik elmondása szerint még sok munka vár a gárdájára, ezt a Kelen elleni kupameccs is megmutatta, hogy van még hova fejlődniük.

Nem is csoda, hiszen a tavalyi, remek eredményt elérő csapatból hét alapember is távozott, név szerint Jakab Kristóf és Csikós Lajos Tiszaföldvárra, Penti Roland, Váradi István és Vadász Bence Mezőtúrra, Kozák Gábor Jánoshidára, Hajdu Zsolt pedig Sárrétudvarira tette át székhelyét.

Pótlásukat igyekezett a klub többnyire fiatalokkal megoldani, akiknek akár már NB III.-as tapasztalata is van. Csukodi Zoltán és Csukodi Dominik Füzesgyarmatról, Potornai Ádám Bálint és Belényesi László Karcagról, Szívós Gyula Kunmadarasról, Szívós Gergő Berekfürdőről, Kovács Nándor Zoltán pedig a Grosics Akadémiáról csatlakozott a Kisújszálláshoz.

Természetesen, ha egy csapatnál ennyi játékosmozgás van, akkor nem egyszerű azonnal egységes gárdát összeállítani, a játékosoknak össze kell kovácsolódni, így mire összeérik a kisújiak játéka, az akár hetekig, hónapokig is eltarthat.

Ennek ellenére azonban a nagykunságiaknál nem adnak lejjebb elvárásaikból, hasonló helyen szeretne végezni az együttes, mint az előző évben, de tudják, hogy időre van még szükség.

– Nehéz célokról beszélni, hiszen a keretünk vagy nagyon fiatalokból, vagy idősebbekből, tapasztaltabbakból áll össze – tért ki az előttünk álló idényre Újfalvi Erik. – Igyekszünk stabilizálni a helyünket a tabella első felében a szezon őszi felében, az idény végére pedig a legjobb hatban szeretnénk végezni. Egy megalkuvást nem tűrő csapatot próbálunk összerakni, amely rengeteget fut, illetve magasra feltolt védelmünkkel szeretnénk minél hamarabb labdát szerezni, és abból veszélyeztetni.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a kisújszállási pályát jelenleg felújítják, a munkálatok pedig, úgy néz ki, az év végéig eltartanak, így a tervek szerint ősszel az összes meccsét idegenben, tavasszal pedig otthon játssza a Kisújszállás.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában