Evezés

2023.08.09. 11:25

„Csapásról csapásra jöttünk fel” – Furkó Kálmánék végig bíztak a dobogós helyben

Bár a táv első részében lemaradtak, a szolnoki Furkó Kálmán szerint érezték, hogy egyre jönnek fel az egyetemi világjátékok döntőjében, ez pedig elég erőt adott nekik a harmadik hely megszerzéséhez.

Rózsa Róbert

Furkó Kálmán (jobbra) és Szabó Bence hozta szokásos nagy hajráját az Universiádén

Forrás: Facebook / Magyar Evezős Szövetség

Mint korábban beszámoltunk, Furkó Kálmán (Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola) a győri Szabó Bencével alkotott könnyűsúlyú kétpárevezős egysége a kiváló harmadik helyet szerezte meg a napokban a csengtui Egyetemi Világjátékokon. Az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes szolnoki sportoló a mefs.hu-nak mesélt arról, bár a verseny elején nagyobb hátrányt szedtek össze, nem adták fel.

– Szinte egész héten szélcsendben, tükörvízen tudtunk evezni. A rajt előtt két-három perccel ez megváltozott, esni kezdett és megerősödött a szél. Éreztük, hogy ez befolyásolja majd a versenyt – mondta a körülményekkel kapcsolatban Furkó Kálmán. – De szerencsére eveztünk már együtt annyit, hogy tudjuk, mi az a módszert válasszunk – tette hozzá.

– Eléggé le voltunk maradva, nem tudtuk biztosan, hogy oda tudunk-e érni az dobogóra, de végig bíztunk benne.

Az utolsó 300-400 méteren megkezdtük a szokásos hajránkat, éreztük, hogy csapásról csapásra jövünk fel. És ez adott annyi extra motivációt, amely bevitt minket a dobogós helyre

– fejtette ki.

– Ez a bronzérem mindkettőnk pályafutásában a "top 3-as" helyre kerül. Ebben a hajóosztályban most nyertünk először nemzetközi érmet. Óriási felszabadultságot adott, amikor beértünk a célba – mondta a klasszis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában