Kosárlabda

2023.08.03. 14:29

Hajszállal maradt le a döntőről férfi gárdánk a 3x3-as versenyen

Lezajlott a FIBA 3x3-as Nemzetek Ligája versenyének szerdai játéknapja is a szolnoki Tiszai hajósok terén.

Kovács Levente

Férfi válogatottunk legyőzte a későbbi döntős németeket szerdán

Fotó: Nagy Balázs

A férfi válogatottunk Németország csapatával találkozott ezúttal az első meccsén. A Nagy Simon, Komma László, Várbíró Gergő, Uros Rosics alkotta magyar együttes szinte végig vezetett a mérkőzésen, az utolsó egy percre viszont felzárkózott ellenfelünk. A mieink azonban nem engedték ki az előnyt, és 16–14-re megnyerték a meccset. A második összecsapáson Törökország ellen drámai körülmények között, egy utolsó másodperces kosárral 13–12-re kikaptunk. 

A Németország–Törökország meccsen viszont megpecsételődött a mieink sorsa a döntőbe jutást illetően, ugyanis a németek 15–10-re nyertek, így ők mehettek a fináléba, miután körbeverés alakult ki, de a pontarányuk nekik volt a legjobb.

A fináléban végül Németország és Görögország találkozott egymással, ahol a görögök sima, 21–8-as sikert arattak, így ők lettek a szerdai nap bajnokai a férfiaknál.

A nőknél nagyon hasonlóan alakult a szerdai nyitómeccs, mint a keddi, ugyanis mindkét nap 21–11-re legyőzték a mieink a koszovóiakat. A második mérkőzés viszont már nem alakult sikeresen a Kovács Kitti, Szirony Dorina, Tóth Orsolya, Varga Eszter alkotta magyar csapatnak, hiszen Németországtól 21–12-re kikaptak, és mivel a németek mindkét meccsüket megnyerték, így ők mehettek a döntőbe. Ahol a hollandokkal sem kegyelmeztek, és 21–16-ra felülmúlták szomszédaikat. 

Így a két nap összesen négy győztest hirdettek, a férfiaknál Hollandia és Görögország nyert eddig, a nőknél pedig Törökország és Németország.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában