Kosárlabda

2023.08.01. 07:00

Rajtol a kosárfesztivál – Szolnokra érkezik az európai élmezőny színe-java

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. augusztus 1-jétől, keddtől immár hetedik alkalommal rendezi meg a FIBA 3x3-as kosártornát, pontosabban az U23-as Nemzetek Ligája mérkőzéssorozatot, valamint U17-es Európa-kupa-selejtezőt, amelyeken mindkét nem érdekelt lesz. Az augusztus 6-ig, vasárnapig tartó palánkcsatáknak a Tiszai hajósok terén felállított szabadtéri ministadion ad otthont.

Varga Csaba

Mindkét nemben és korosztályban óriási csaták várhatóak a szolnoki kosárdzsemborin

Fotó: szolsport.hu

A kontinens­szer­te óriási érdeklődéssel várt utánpótlástornára nem kevesebb mint 18 országból érkeznek csapatok. Keddtől tehát az U23-as korosztály képviselői lépnek pályára, hat-hat férfi- és női együttes vesz részt a küzdelmekben. 

A résztvevők: Németország, Törökország, Hollandia, Koszovó, Görögország és Magyarország. 

Hölgycsapatunk kedden 16.25-kor a hollandok, míg a férfiak 18.15-kor a törökök ellen kezdenek. A helyosztókat kedden, szerdán és csütörtökön egyaránt 21.30-tól tartják. A több állomásból álló U23-as torna eredményeit majd az európai mérkőzéssorozat végén összesítik.

Szombaton délelőtt már az U17-es korosztály legjobbjai lépnek pályára az Európa-kupa selejtezőjében, amelyben 11 női és 12 férfiválogatott csatázik majd a helyezésekért.

A férfiaknál Szlovénia, Szerbia, Horvátország, Románia, Lettország, Bulgária, Azerbajdzsán, Nagy-Britannia, Svédország, Hollandia, Lettország és Magyarország, a hölgyeknél pedig Svédország, Dánia, Lettország, Horvátország, Hollandia, Bulgária, Nagy-Britannia, Azerbajdzsán és Magyarország indul a tornán.

A lányok szombaton 10.25-kor a lettek, míg a fiúk 16.25-kor Azerbajdzsán ellen rajtolnak. Vasárnap 16 órától már a negyeddöntőket rendezik, míg a finálék 21.55-kor indulnak. Tehát a kétnapos megméretésen harcolhatják majd ki a csapatok az indulási jogot a szeptemberi Európa-kupa-döntőre.

A nézők az izgalmasnak és látványosnak ígérkező kosármeccsek mellett megpörgethetik a téren kihelyezett óriás szerencsekereket, valamint a mérkőzések közötti szünetekben előadások színesítik a sportprogramot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában