Vízilabda

2023.08.08. 17:20

Szolnokiakkal a soraiban szerzett ezüstérmet válogatottunk az Universiadén

A kínai Csengtuban befejeződött a nyári Universiade. A vízilabdadöntőben a két szolnoki játékossal, Ágh Györggyel és Szeghalmi Zsomborral felálló magyar válogatottnak nem sikerült a bravúr, ugyanis két góllal kikaptak az olaszoktól, így meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.

Varga Csaba

Szeghalmi Zsombor három gólt is szerzett a döntőben

Fotó: Nagy Balázs

Magyarország–Olaszország 11–13 (3–6, 2–5, 1–2, 5–0)

Gólszerzőink: Baksa, Szeghalmi 3-3, Ekler, Kevi 2-2, Nyíri.

Hat veretlenül megvívott csata után az olasz gárda várt válogatottunkra az Universiade fináléjában. Sajnos nem úgy sikerült a mérkőzés ahogy vártuk, ugyanis hamar háromgólos hátrányba került csapatunk. Erről is beszélt Horváth János szövetségi edző a vlv.hu-nak: – Az elején 3–0-ra elment az ellenfél, érthetetlen hibákat követtünk el. Nagy erőfeszítések árán sikerült egyenlíteni de utána lefagytunk. A második félidőre összekaptuk magunkat, elkezdtünk vízilabdázni, de ez sajnos csak az eredmény kozmetikázásához volt elég.

A szolnokiak centere, Ágh György így látta a döntőt: –  Csalódott vagyok, hogy nem sikerült azt elérnünk, amiért jöttünk. Az ezüstnek még nem tudunk annyira örülni, de ahogy a tavalyi felnőtt Eb-ezüst, ez is felértékelődik idővel.

A szolnoki jobbszélső, a döntőben három gólt lövő Szeghalmi Zsombor pedig így nyilatkozott: – Szomorú, hogy nem úgy sikerült a meccs eleje és közepe, ahogy szerettük volna. Kapkodtunk, alaphibákat követtünk el, amiket nem szabadott volna, és ezt az olasz gárda kihasználta. Sajnos a sok hibából adódóan nagyon mélyről kellett újraépítkezni, viszont ez már kevésnek bizonyult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában