Szoljon podcast

2023.08.01. 18:03

Vereséggel kezdett a magyar csapat a FIBA 3x3-as versenyen

Kedden kezdődött Szolnokon, a Tiszai hajósok terén a FIBA 3x3-as versenye, azon belül is az U23-as Nemzetek Ligája.

Kovács Levente

Nagyot küzdött a piros mezes magyar csapat, de végül szoros meccsen kikaptak a holland válogatottól

Fotó: Nagy Balázs

A rendezvény a Törökország–Németország női mérkőzéssel indult, melyen végül a török lányok egy ponttal nyertek.

Mindeközben a magyar csapat tagjai – Uros Rosics, Orgona Gergő, Nagy Simon és Komma László – már a hátsó gyakorlópályán melegített, ugyanis a második meccset a mieink játszották azzal a holland válogatottal, amely az előző versenyeken rendre kíválóan teljesített, így nem volt könnyű dolga Uros Rosicséknak. 

A mieink mérkőzésére már a lelátó is nagyjából megtelt, a kilátogató szurkolók pedig végig biztatták a magyar együttest. A találkozó remek tempóban indult, a gárdák egymás után szórták a kosarakat, a hollandok azonban egy hajszállal is, de sokáig vezettek.

Egészen a mérkőzés közepéig, amikor Nagy Simon kétpontosával fordítottunk, 12–11.

Ezt követően nálunk volt az előny, Komma László vezérletével magabiztosan vezettünk, 18–16-nál már úgy érezhettük, hogy meg lehet a siker – hiszen 21 szerzett pontnál automatikusan vége a találkozónak–, azonban egy holland kettesnél faultoltak a mienk, így nemcsak egyenlítettek riválisaink, hanem egy büntetővel megfordították az állást és még a labda is náluk maradt, 19–18.

Innentől kezdve már nem engedte ki Hollandia az előnyt és 21–19-re megnyerte a meccset.

– Kicsit fegyelmezetlenek voltunk, mert amikor nyolc-kilenc szabálytalanságuk volt a hollandoknak, akkor inkább egy az egyezni kellett volna, nem kintről dobálni – értékelte a meccset Földi Sándor, a magyar csapat edzője. – Minden meccset meg kell nyernünk ez után, minél előrébb szeretnénk végezni. Nem lesz egyszerű, mert sűrű a program, és az egyik játékosunk sérülés miatt kiesett, így kevesebb a cserelehetőségünk is, de mindent megteszünk a sikerért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában