Evezés

2023.09.06. 15:22

Elúszott az olimpiai kvótaszerzés a Simon, Juhász kettesnek a belgrádi vb-n

A Simon Béla, Juhász Adrián kettes nem jutott be a legjobb tizenkettő közé a belgrádi világbajnokságon, így ezúttal nem szereztek kvótát a jövő évi olimpiára.

Rózsa Róbert

Juhász Adriánnak (balra) és Simon Bélának nem jött össze az olimpiai kvótaszerzés a 2023-as világbajnokságon

Fotó: hunrowing.hu

– A magyar párosról tudjuk, hogy ragyogó hajrára képesek, de ezúttal túl messze vannak – így látta a belgrádi kvótaszerző világbajnokság élő közvetítésének angol nyelvű kommentátora a Simon Béla, Juhász Adrián alkotta hajó helyzetét 500 méterrel a 2000 méteres versenytáv vége előtt, a vb szerdai negyeddöntőjében.

Nem tévedett. A Szolnoki Sportcentrum versenyzői által alkotott magyar egység ekkorra már jókora hátrányt szedett össze a brit, dél-afrikai, ausztrál hajókkal, valamint a vezető hármas mögött haladó oroszokkal szemben. A végén sem igazán tudtak újítani Simonék, 7:23.59 perccel értek célba az ötödik helyen.

Ezzel a kettes nem jutott be a legjobb tizenkettő közé, így eldőlt az is, hogy ezen a világbajnokságon nem szereznek indulási jogot a 2024-es párizsi olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában