Cselgáncs

2023.09.23. 18:49

Ezüstéremmel koronázta meg versenyét Özbas Szofi Azerbajdzsánban

A szolnoki cselgáncsozó a döntőben lengyel ellenfelétől kapott ki a bakui Grand Slamen.

Kovács Levente

Özbas Szofi (balról az első) ezzel az ezüstéremmel újabb lépést tett az olimpiai kvalifikáció felé

Fotó: ijf.org

Hétvégén rendezték Bakuban az azeri Grand Slam versenyt. Szombaton tatamira lépett a szolnoki származású Özbas Szofi is a nők 63 kg-os súlycsoportjában. Szofi előbb német, majd olasz ellenfelét is legyőzve jutott a legjobb nyolc közé, ahol izraeli riválisát is felülmúlva került az elődöntőbe. 

A 21 éves dzsúdós a döntőbe jutásért az ausztrál Katharina Haeckerrel csatázott, azonban ő sem tudta megállítani a Budapest Honvéd sportolóját. Özbas a fináléban a világranglista hetedik helyén álló – Özbas Szofi a 11. – lengyel Angelika Szymanskától végül kikapott, így ezüstéremmel zárt az olimpiai kvalifikációs versenyen, és újabb fontos lépést tett a jövő évi, párizsi ötkarikás játékok felé.

Özbas Szofi eddig remekül teljesít az idei évben: a mongóliai és az azeri Grand Slamen második helyet ért el, bronzérmet szerzett a dohai világbajnokságon, illetve az üzbég GS-versenyen is harmadik lett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában