Evezés

2023.09.08. 15:32

Ezüstérmes a belgrádi világbajnokságon a Furkó Kálmán, Szabó Bence kettes

Második helyen végzett az A-döntőben, ezzel ezüstérmet szerzett pénteken a belgrádi világbajnokságon a szolnoki Furkó Kálmán és a győri Szabó Bence alkotta magyar könnyűsúlyú kettes.

Rózsa Róbert

Furkó Kálmán (elöl) és Szabó Bence ezüstérmet szerzett a 2023-as belgrádi világbajnokságon

Fotó: hunrowing.hu

Megismételte tavalyi vb-helyezését a Furkó Kálmán (Szolnoki Sportcentrum), Szabó Bence (GYAC) könnyűsúlyú kettes pénteken, Belgrádban a 2023-as világbajnokságon. A páros tavaly is másodikként végzett a vb-n, és ezúttal is az ezüstérmet szerezték meg.

A fináléban a későbbi győztes olasz hajó "robbantott" a rajtnál, és már a táv első negyedénél több mint egy hajóval vezettek. Ezer méternél már ennél is nagyobb volt az előnyük a második helyen álló magyar hajóval szemben, akik mögül közben egyre lemorzsolódtak üldözőik.

A táv második részében a Furkó, Szabó kettes nagyobb csapásszámmal dolgozott riválisánál, ám a hat másodpercnél nagyobb hátrányukból alig-alig fogyott. Végül valamelyest közelítettek ugyan, de a második helyen szelték át a célvonalat.

Végeredmény, világbajnokság, férfi könnyűsúlyú kettes: 1. Olaszország 7:34.82 perc, 2. Magyarország (Furkó Kálmán, Szabó Bence) 7:40.23, 3. 7:57.24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában