Evezés

2023.09.05. 15:24

Debütáltak a világbajnokságon Furkó Kálmánék

A szolnoki klasszis győri társával másodikként végzett a belgrádi világbajnokság keddi helyosztóján, és készülhet a pénteki fináléra.

Rózsa Róbert

Furkó Kálmán (elöl) és Szabó Bence második helyen jött a keddi vb-helyosztón

Fotó: hunrowing.hu

Megkezdte szereplését kedden a belgrádi világbajnokságon a Furkó Kálmán (Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola), Szabó Bence (Győri Atlétikai Club) alkotta könnyűsúlyú kettes. A magyar hajó tegnap helyosztó futamon szállt vízre. A tavalyi vb-n ezüstérmet szerző duó végig a második helyen haladva 7:18.71 perces eredménnyel jött be a győztes olasz csapat mögött. Furkóék pénteken, a 14.12 órakor elrajtoló fináléban próbálhatják megszerezni újabb világbajnoki érmüket. A világbajnokság szerdai versenynapján egy ízig-vérig szolnoki egység, Simon Béla és Juhász Adrián normálsúlyú kettese érdekelt a negyeddöntőkben. A Simon, Juhász kettes ma 13.32 perckor rajtol, ha továbbjutnak, a holnap délelőtti középdöntőben húzhatnak a fináléért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában