Asztalitenisz

2023.09.17. 10:48

Közel volt a csoda: Szudi Ádámék a legjobb nyolc között búcsúztak a Eb-n

A csapat Európa-bajnokságon a magyar csapat a házigazda svéd válogatott ellen a mindent eldöntő ötödik meccsén kikapott, és kiesett a kontinensviadalról a negyeddöntőben.

Kovács Levente

Szudi Ádám óriási bravúrral, döntő szettben legyőzte Kristian Karlssont

Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség/Facebook

A magyar csapat a nyolcaddöntőben aratott angolok elleni sikerével bejutott a negyeddöntőbe, és ezzel egyben kvalifikálta magát a jövő februári dél-koreai világbajnokságra is.

A legjobb nyolc között a házigazda svéd válogatott várt a mieinkre, és már előzetesen is tudni lehetett, kisebb csoda is szükség lesz Szudi Ádáméktól a továbbjutáshoz, hiszen míg a skandinávoknál az összes játékos benne van a legjobb negyvenben a világranglistán, addig a magyarok közül Majoros Bence 115. helyezése a legelőkelőbb.

Ennek megfelelően Majoros, habár szoros szetteket vívott, de 3–0-ra kikapott a világranglista 12. helyén álló Truls Möregardh-tól, majd ezt követően a szolnoki kötődésű Szudi Ádám viszont bravúros győzelmet aratott Kristian Karlsson ellen, 3–2. Lakatos Tamás is nagy sikert ért el, hiszen hátrányból fordított Anton Källberggel szemben, aki kereken 300 hellyel van előrébb nála a világranglistán, ám a magyar játékos végül egy nagyon szoros küzdelemben 3–1-re nyert.

A mieinknek tehát innentől kezdve már csak egy győzelem kellett ahhoz, hogy sokkolják az asztalitenisz közösséget egy óriási meglepetéssel. Ez sajnos elmaradt, Szudi ugyanis nem bírt Möregardh-dal (3–1), és Majoros is kikapott Karlssontól (3–2), így a magyar válogatott a legjobb nyolc között búcsúzott a csapat Európa-bajnokságról, ám ezzel a teljesítménnyel is már várakozáson felül teljesített.

Eredmények:

Svédország–Magyarország 3–2

Truls Möregardh (12.)–Majoros Bence (115.) 3–0 (9, 8, 10)

Kristian Karlsson (37.)–Szudi Ádám (275.) 2–3 (-6, 7, -10, 7, -5)

Anton Källberg (21.)–Lakatos Tamás (321.) 1–3 (5, -11, -11, -10)

Möregardh–Szudi 3–1 (8, -11, 3, 4)

Karlsson–Majoros 3–2 (-8, -9, 3, 6, 11)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában