Labdarúgás

2023.09.25. 21:41

Már csak egy csapat őrzi a veretlenségét a másodosztályban

Három hét szünet után folytatódtak a labdarúgó NB II. küzdelmei. Mivel a Pécs hazai pályán játszva kikapott Csákvártól, így már csak egy csapat, a Nyíregyháza őrzi veretlenségét a mezőnyben.

Varga Csaba

Tömegjelenetekben nem volt hiány a Kazincbarcika–BVSC meccsen

Forrás: kbsc.hu

Fotó: Kovács Donát

A nagy múltú gárdák közül a Honvéd kiszenvedett egy döntetlent Soroksáron. 

A Vasas odahaza két góllal verte a kieső helyen álló Gyirmótot. Erre föl az utóbbi csapat vezetősége hétfőn menesztette Csizmadia Csaba vezetőedzőt, a helyét Tamási Zsolt szakmai igazgató veszi át. A listavezető az ETO FC Győr hazai pályán 1–1-re végzett a Haladással, úgy hogy 75 percig emberelőnyben játszott. Az ősz meglepetéscsapata, a Kozármisleny pedig úgy ikszelt a Mosonmagyaróvár otthonában, hogy a hazaiak a végjátékban mentették meg az egyik bajnoki pontot. A Budafok hazai pályán nagy csatában győzte le régiónk csapatát, a Tiszakécskét. Megkapta idénybeli első gólját a Pécs, és ezzel együtt a veretlenségüket is elveszítették a piros-feketék. Az elmúlt évadban bronzérmes Ajka, ezúttal hazai pályán a Siófoktól kapott ki, és csak a 16. helyen szerénykedik. A Nyíregyháza a hajrában egyenlített Szegeden, amivel megőrizte veretlenségét. A szolnoki Csábi József csapata, a Kazincbarcika hazai környezetben csak egy pontot tudott szerezni a BVSC-vel szemben. A barcikaiaknak ez volt az ötödik döntetlenjük.

A folytatás szerdán és csütörtökön lesz a másodosztály mezőnyének.

A 8. forduló eredményei: 

Mosonmagyaróvár–Kozármisleny 1–1, Soroksár–Bp. Honvéd 1–1, Budafok–Tiszakécske 2–1, Ajka–Siófok 0–2, Vasas–Gyirmót FC 2–0, Szeged-Csanád–Nyíregyháza 1–1, Kazincbarcika–BVSC 2–2, Pécsi MFC–Csákvár 0–1, ETO FC Győr–Szombathelyi Haladás 1–1.

Következő forduló, szerda: 

Nyíregyháza–Mosonmagyaróvár, BVSC-Zugló–Vasas, Gyirmót FC–Ajka, 16.00, Kozármisleny–PMFC, Csákvár–Kazincbarcika, Tiszakécske–Szeged, Siófok–ETO FC Győr, Szombathelyi Haladás–Soroksár, 18.00. Csütörtök: Bp. Honvéd–Budafok (Tv: M4 Sport), 19.45.

A bajnokság állása: 

1. ETO FC Győr 16 pont, 2. Budafok 16, 3. Nyíregyháza 16, 4. Vasas 14, 5. Kozármisleny 14, 6. Pécsi MFC 13, 7. Szeged-Csanád 13, 8. Csákvár 12, 9. Soroksár 11, 10. Bp. Honvéd 11, 11. Kazincbarcika 11, 12. Szombathelyi Haladás 9, 13. Siófok 9, 14. Tiszakécske 8, 15. BVSC 6, 16. Ajka 5. 17. Gyirmót 5, 18. Mosonmagyaróvár 3 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában