Labdarúgás

2023.09.21. 06:55

Októberben rajtol a vármegyei női bajnokság

Változik a női keresztpályás bajnokság lebonyolítása is az idei szezonban.

Kovács Levente

A fehér mezes tószegiek címvédőként várhatják az új szezont

Fotó: Nagy Balázs

Hamarosan elkezdődik a női keresztpályás bajnokság is, melynek tízcsapatos mezőnyét két csoportra osztotta a szövetség.

Ezáltal a lebonyolítás is változik a tavalyihoz képest. Ami megmaradt, hogy a csapatok egy mérkőzésnapon kétszer lépnek pályára. Összesen négy kört rendeznek, az együttesek így tehát nyolc mérkőzést játszanak ősszel. Az alapszakasz végén a két ötcsapatos mezőny összesített eredménye alapján a legjobb öt helyezett tavasszal a felső házban, míg a többiek az alsó házban folytatják a rájátszásban.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy idén tíz csapat indul el a vármegyei női keresztpályás bajnokságban, ráadásul két együttes vármegyénken kívülről érkezik, a Szirmabesenyő Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből, míg az Aranyszarvas Tápiószentmártonból, Pest vármegyéből nevezett a bajnokságba.

Az MLSZ területi alapon osztotta be a mezőnyt, az I. számú csoportban az Abádszalók, a Karcag, a Kisújszállás, a Szirmabesenyő és a Tiszafüred szerepel, a II. számú csoportba pedig az Aranyszarvas, a Fegyvernek, a Jászfényszaru, a Tiszaföldvár és a Tószeg kapott helyet.

Az I. csoport október 8-án, míg a II. október 1-jén rajtol. Mindkét bajnokságban november 5-én rendezik az utolsó fordulót az alapszakaszban.

Az első kör mérkőzései:

I. csoport: Szirmabesenyő–Kisújszállás, Abádszalók–Karcag, Kisújszállás–Tiszafüred, Karcag–Szirmabesenyő, Tiszafüred–Abádszalók.

II. csoport: Jászfényszaru–Tiszaföldvár, Fegyvernek–Aranyszarvas, Tiszaföldvár–Tószeg, Aranyszarvas–Jászfényszaru, Tószeg–Fegyvernek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában