Labdarúgás/ Galériával

2023.10.15. 17:53

Hátrányból fordított és újra nyert a Szolnoki MÁV

Harmadik győzelmét gyűjtötte be az idei szezonban a Szolnoki MÁV. Horváth Csaba együttese ezúttal hazai pályán a Monor együttesét múlta felül, ráadásul úgy, hogy a szünetre egygólos hátránnyal vonultak.

Jegesi László

Győzelemnek örülhetett a Monor elleni vasárnapi bajnokin a kékmezes szolnoki csapat

Fotó: Kiss János

NB III. Dél-Keleti csoport, 11. forduló

Szolnoki MÁV FC–Monor SE  3–1  (0–1)

Szolnok, 500 néző, vezette: Práth Dávid (Vrbovszki P., Ferencz M.)

Szolnoki MÁV: Csáki – KÓPIS, KARDOS, Szabó R., Pinto – LENGYEL B. (Sitku 86.), TISZA, PELLES – Barna V., Busa (Dudok 82.), Iván M. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Kardos (48.), Kópis (52.), Busa (81.), ill. Hulicsár (32.)

Mindössze két mérkőzést nyert meg ez idáig a Szolnok, nem csoda hát, ha saját közönsége előtt újabb győzelmet szeretett volna ünnepelni a hétvégén.

Ennek megfelelően már a találkozó első percétől egymásnak estek a csapatok, a mozgalmas játék főleg a szolnoki térfelén zajlott, az első tíz percet azonban egy középre tartó Iván Milán-lövés zárta le. Az újabb kecsegtető helyzet Lengyel Béla előtt adódott, de a középpályás próbálkozását blokkolták a védők. Zömmel a mezőnyben folyt a játék ezt követően, a kiegyenlített küzdelemben a kapuk alig forogtak veszélyben. Egészen a 32. percig, amikor is egy szép jobb oldali akció után megszerezte a vezetést a Monor (0–1). Egy Barna Viktor-kapufa és veszélyes szabadrúgások jelezték még az első félidőben, hogy a Tisza-partiak korántsem gondolták lezártnak a mérkőzést.

 

Nagyon koncentráltan jöttek ki a hazai legények a második félidőben, s ezt gólokkal is sikerült bizonyítaniuk – szögleteket követően védőik kétszer is a kapuba találtak, s ezzel négy perc alatt a maguk javára alakították az eredményt (2–1). A MÁV a fordítás után sem állt le, támadóik további helyzetekkel jelezték, nagyon komolyan gondolják a mai győzelmet. Az első játékrészhez képest még lüktetőbb lett a játék, hiszen a Monor sem akart pont nélkül távozni. A nagy rohanásban újabb lehetőségekhez jutott a pályaválasztó, majd tíz perccel a vége előtt egy szép támadás után Busa Bence is betalált (3–1), lezárva ezzel a mérkőzést.

Horváth Csaba: – A második félidei játékunk már nagyon biztató volt a jövőre nézve. Végre ismét nyertünk, úgy érzem, hogy megérdemelten.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában