Kajak-kenu

2023.10.23. 09:35

Magyar edzőlegenda: „hiba volt Hadvina Dórát szerepeltetni a vb-n”

A mesteredző szerint nem felelt meg a válogatási elveknek a szolnokiak olimpiai bajnokának szerepeltetése a duisburgi vb-n.

Rózsa Róbert

Fábiánné Rozsnyói Katalin

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Bár az augusztusi duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon elfogadható számú kvótát szereztek a magyar női kajakokos, teljesítményük mérsékelt volt – mondta a Metropolnak Fábiánné Rozsnyói Katalin. A tizenegy olimpiai bajnokot kinevelő mesteredző szerint a visszafogott eredmények oka, hogy nem edzettek eleget, és a fiatalokat sem sikerült beépíteni a csapatba.

Szerinte ráadásul a korábbi idők bajnokai kifelé tartanak. Úgy látja többek között, hogy hiba volt Hadvina Dóra, a Szolnoki Kajak-Kenu Klub tokiói olimpiai bajnokának szerepeltetése a négyesben, mivel nem felelt meg a válogatási alapelveknek. Mint mondta, nincs olyan vezérevezősük, mint a múltban Paksy Tímea, ezért a mostani egység gyorsasága elmarad a világelittől.

– Sajnos a magyar klubedzők öntörvényűek, a legtöbbjük arra törekszik, hogy a saját kajakosát beerőszakolja a válogatottba, mert egzisztenciális érdekei ezt parancsolják, és nem a nemzeti érdek vezéreli. Amikor én voltam a női kapitány, csak azok lehettek válogatottak, akik arra rászolgáltak, a kivételezés nálam ismeretlen fogalomnak számított – fogalmazott a Metropolnak mesteredző, aki NOB edzői életműdíjat kapott.

Azt viszont, hogy a szülés után visszatérő Kozák Danuta segíteni tud-e a magyar kajaksporton, nem tudja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában