Labdarúgás

2023.10.18. 14:00

Pont nélkül maradt U21-es válogatottunk

A jászboldogházi származású Csinger Márk ezúttal is a kezdőtizenegyben kapott helyet Gera Zoltán csapatában.

Kovács Levente

Csinger Márk (jobbra) végigjátszotta a Belgium elleni Eb-selejtezőt

Fotó: mlsz.hu

Kedden Belgiumot fogadta U21-es válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezőben. A csoportunkban a belgák számítanak az egyik legerősebb csapatnak, így Gera Zoltán főleg a védekezésre helyezte a hangsúlyt a meccsen.

A mérkőzésen főleg a belgák domináltak, azonban nagyobb lehetőséget nem tudtak kidolgozni, Hegyi Krisztiánnak csupán egyszer kellett nagyot védenie, így 0–0-val ért véget az első játékrész. A második félidőben is Belgium irányított,  fölénye a 72. percben pedig góllá érett, amikor egy átlövésből voltak eredményesek a vendégek. Ezt követően a magyarok nyomás alá helyezték ellenfelüket, az egyenlítés viszont nem sikerült, így a belgák 1–0-ra megnyerték a mérkőzést.

A találkozón a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei kötődésű játékosok közül Csinger Márk végig a pályán volt, míg Fehér Csanád, Komáromi György és Szabó Alex nem kapott lehetőséget.

Magyarország–Belgium 0–1 (0–0)

Hidegkuti Nándor Stadion, 1000 néző. Vezette:  Krzysztof Jakubik (A. Wójcik, T. Niemirowski) – lengyelek

Magyarország: Hegyi – Iyinbor, Balogh B., Csinger – Kovács M., Kovács B. (Vitális, 76.), Baráth P., Bényei, Benczenleitner (Kerezsi, 80.) – Kocsis D. (Vancsa, 75.), Lisztes. Szövetségi edző: Gera Zoltán.

Gólszerző: Olaigbe (72.)

– Az eredmény miatt csalódottak vagyunk, de a teljesítményünkre nem lehet egy rossz szavam sem, mert a játékosok végig betartották, amit kértünk tőlük – nyilatkozta Gera Zoltán a mérkőzés után, – Fegyelmezetten, szervezetten játszottunk, sikerült hatástalanítanunk a belgák gyors játékosait, nagyon sajnálom, hogy egyetlen hiba végül a vereségünket jelentette. Erre a teljesítményre azonban lehet építeni, bízom benne, hogy a novemberi találkozókat is hasonló játékkal vívjuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában