Galériával / Labdarúgás

2023.10.28. 17:20

Pontosztozkodással ért véget az újoncok parázs párharca

Hiába vezetett kétszer is a Lurkó Focimánia, döntetlennel ért véget a Tiszagyenda elleni alsóházi rangadó.

Kovács Levente

Kemény párharcokból nem volt hiány a Lurkó Focimánia–Tiszagyenda összecsapáson

Fotó: Nagy Balázs

Lurkó Focimánia–Tiszagyenda 2–2 (1–0)

Szolnok, 70 néző. Vezette: Szénási Gábor (Bodac T., Medvegy Zs.)

Lurkó Focimánia: Sándor B. (Pintér R., a szünetben) – Török T. (Alföldi, 65.), Albert D., Göblyös, Vörös, Nagy A., Balázs B., Tóth J. (Bali, 85.), Szász, Kiss B. (Juhász A., 89.), Csorba. Edző: Balázs Béla.

Tiszagyenda: Tasi – Hevesi Tóth, Boros B., Rézsó G., Tyukodi (Katona L., a szünetben), Ballók J., Bruna, Cseh, Sipos D. (Schiff, 75.), Rézsó Zs., Csík. Edző: Boros Tibor.

Gólszerzők: Tóth J. (39.), Pintér R. (75.), ill. Cseh (61. – tizenegyesből), Hevesi Tóth (78.).

Kiállítva: Göblyös (80.).

A két feljutó csapat párharcát a Lurkó Focimánia várhatta kedvezőbb helyzetből a tabellára nézve, ugyanis a szolnokiaknak kétszer annyi pontjuk volt a mérkőzést megelőzően, mint a Tiszagyendának. 

Egy nap híján pontosan egy éve találkoztak a felek legutóbb Szolnokon még a vármegyei másodosztályban, akkor Balázs Béla együttese 3–2-re diadalmaskodott, a hazaiak pedig ezúttal is örültek volna ugyanennek az eredménynek.

Az első játékrész nem hozott magas színvonalat többnyire a mezőnyben folyt a játék, a Tiszagyenda volt talán kezdeményezőbb, azonban a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben igazán.

Legalábbis az első 45 perc hajrájáig, amikor is Göblyös János lövése szállt nem sokkal mellé. Majd néhány perc elteltével pedig a háló is megzörrent: Balázs Béla szabadrúgását Albert Dávid vette át, majd lőtt kapura, a gólvonal előtt pedig még Tóth József kotorta a hálóba a labdát, 1–0.

A szünetben mindkét oldalon volt változtatás, a hazaiak részéről Sándor Bence hagyta el a pályát, így a szolnokiak támadójának, Vörös Gergőnek kellett beállnia a kapuba, Pintér Richárd pedig a középpályára érkezett. A vendégeknél pedig Tyukodi Dávidot Katona László váltotta.

Negyedórával a második felvonás kezdete után egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból indított akciót a Tiszagyenda a félpályáról, Rézsó Gábor ziccerben vezette a labdát, majd a tizenhatoson belül Vörössel ütköztek, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt, amit Cseh Bence értékesített, 1–1.

Ezt követően átvette az irányítást a Lurkó, és sorra dolgozta ki a helyzeteket, előbb Török Tamás, majd Pintér is közel állt a gólszerzéshez, azonban mindketten csak a kapufát találták el. Utóbbi következő lehetőségét viszont már nem puskázta el, Nagy Andrással való összjátéka után könnyedén gurított a hálóba, 2–1.

Erre is volt viszont válasza még a vendégeknek, három perccel a gól után egy hosszan felívelt szabadrúgást fejeltek ki a szolnoki védők Hevesi Tóth Dávid elé, aki kapásból a hosszú sarokba lőtt, 2–2.

A mérkőzés hajrájára kissé ketté szakadt a pálya, majd az indulatok is kezdtek kissé elfajulni, igazi parázs hangulatú összecsapás kerekedett a végére, nem kímélték egymást a játékosok. Az utolsó tíz percre pedig emberhátrányba is kerültek a hazaiak, miután a játékvezető kiállította Göblyöst nyomdafestéket nem tűrő szövege miatt. 

Az állás azonban már nem változott a lefújásig, így maradt a 2–2-es döntetlen, az egy pontnak viszont egyik csapat sem örülhet igazán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában