Vízilabda

2023.10.24. 06:55

Újabb rangadó vár kedden a Dózsára

Az élvonalbeli bajnokság 7. fordulójának zárómeccsét kedden 18 órától Szolnokon rendezik, ahol a Bp. Honvéd csapata fog vendégeskedni.

Varga Csaba

Elkél a biztatás a szolnokiaknak a Honvéd elleni, keddi mérkőzésen

Fotó: Kiss János

A Budapesti Honvéd alakulata az elmúlt évadban a várakozáson felül szerepelt, a harmadik helyen végzett az OB I. pontvadászatában. Ennek köszönhetően idén szeptemberben a Bajnokok Ligája selejtezőjében is elindulhattak, a főtáblára jutást azonban nem tudták kiharcolni, ezért az Eurokupában folytathatják szereplésüket. A második számú kupasorozatban ott vannak a főtábla csoportkörében, ahol előbb 11–3-ra kikaptak a Vasastól, majd múlt csütörtökön hazai medencében játszva 12–11-re verték a görög Szmirnisz legénységét.

Visszatérve a magyar bajnokságra, öt győztes meccset tudtak le Szivós Márton edző tanítványai, mindegyiket magabiztosan nyerték. Igaz, a bajnoki tabella első hat helyén álló csapatok ellen még nem játszottak. Az elmúlt évadban négyszer mérte össze erejét a Dózsa a Honvéddal. Az Eurokupa nyolcaddöntőjében (11–13, 8–5), ezek után a Dózsa örülhetett a továbbjutásnak. A bajnokságban mindkét gárda hozta a hazai találkozóját (10–8, 7–9).

Rátérve a szolnokiakra, az OB I. eddigi szakaszában négyszer nyertek, a BVSC-től a Tiszaligetben 13–8-ra, majd a Vasastól a Komjádi Uszodában 14–13-ra kaptak ki. Jöhet tehát az újabb bajnoki rangadó kedden este hazai medencében.

– Nagyon várjuk a mérkőzést, jelen állás szerint minden játékosunkra számíthatunk – mondta lapunknak Hangay Zoltán, a Szolnoki Dózsa Praktiker vezetőedzője. – Azt gondolom, hogy azt a munkát, amit elterveztünk az elmúlt időszakban, elvégeztük, felkészültünk a Honvéddal szembeni összecsapásra. Egy biztos csak akkor győzhetjük le vetélytársunkat, ha összehangoljuk a védekezést a támadással. Nem egyénieskedünk, hanem végig csapatként fogunk vízilabdázni. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de le akarjuk győzni a Honvédot. Hívjuk, várjuk közönségünket a mérkőzésre, szükségünk lesz a bíztatásukra.

A 7. forduló eredményei: Eger–OSC 13–19, Miskolc–Ferencváros 8–19, Szeged–Szentes 9–7, UVSE–Kaposvár 10–11, KSI–Pécsi VSK 9–8, BVSC–Vasas 11–10.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában