Vízilabda

2023.10.14. 17:23

Szoros meccsen kapott ki a Dózsa a fővárosban

A vízilabda OB I. 6. fordulójában a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata 14–13-as vereséget szenvedett a Vasas otthonában, a Komjádi uszodában.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– Össze kell magunkat foltozni – mondta honlapunknak a szolnokiak edzője, Hangay Zoltán a meccs előtt. – Stabil védekezés és koncentráció nélkül a továbbiakban sem érhetünk el tisztességes eredményeket. A Vasas tovább erősödött a nyáron, a Magyar Kupában már találkoztunk velük, akkor szoros meccsen vertek bennünket. Be kell bizonyítanunk, hogy azaz igazi arcunk, amit a BVSC elleni meccs első félidejében mutattunk.

Sajnos a szolnoki csapat ott folytatta a Vasas ellen is, ahol abbahagyta legutóbb. Szellős a védekezés, pontatlan passzok, a rutinos hazaiak a vb gólkrály Sztrahinja Rasovics vezérletével sorra lőtték góljaikat, hat perc után 6–1-re vezettek. A szolnokiak azonban nem hagyták magukat, Pásztor Mátyás duplájával, Ágh György és Ionescu Erik találatával feljöttek 6–5-re, így újra nyílt volt a meccs.

A második félidő 9–7-es állásról indult. Az angyalföldiek tartották kétgólos előnyüket, de nem hagyta magát a vendéggárda, Vismeg Zsombor és Ágh György is parádés góllal segítette övéit. A záró felvonásban 11–9-nél két kapufát is lőttek egymásután a dózsások, majd Szeghalmi Zsombor bombájával 11–10. A folytatásban a Vasas, igaz némi szerencsével, de behúzta a mérkőzést.

Vasas–Szolnoki Dózsa Praktiker 14–13 (6–2, 3–5, 2–2, 3–414)

Szolnoki gólszerzők: Szeghalmi 3, Pásztor 2, Ionescu 2, Ágh 2, Kovács G., Schmölcz, Vismeg, Jansik D.

További részletek, nyilatkozatok később.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában