Labdarúgás

2023.11.02. 14:28

Negyeddöntősek Tajti Bencéék a vb-n, folytatás a szlovákok ellen

Újabb magyar siker született az egyesült arab emírségekbeli Rasal Khaimahban zajló minifutball-világbajnokságon. A tiszafüredi Tajti Bence kapust a soraiban tudó válogatottunk ugyanis 3–0-ra legyőzte az egyiptomi csapatot, és ezzel a legjobb nyolc közé jutott. A folytatás csütörtökön 19.30-tól Szlovákia ellen.

Varga Csaba

A piros mezes magyar csapat magabiztosan győzte el egyiptomi ellenfelét

Fotó: minifoci.hu

A negyeddöntőben Egyiptom volt a magyar csapat ellenfele, amely az Eb-győztes Azerbajdzsán mögött másodikként végzett a csoportjában. Mint tudjuk az egyenes kieséses ágon nincs már könnyű ellenfél, így az észak-afrikai gárda sem ígérkezett könnyű prédának veretlenül menetelő csapatunknak. Ráadásul az összecsapáson nem lehetett ott a csapatkapitány, Barabás Miklós, aki a szerbek elleni mérkőzés utolsó pillanataiban egy durva, piros lapot érő szerb szabálytalanság után sérült meg. Tajti Bence, aki az elmúlt három meccsen csupán egy gólt kapott, ezúttal is a kezdőhatosban kapott helyet.   

Már az elején a mieink irányították a játékot, fölényünk pedig a 9. percben érett góllá, amikor Nádasi Kornél lövése még kijött a kapusról, de a kipattanó labdát a résen lévő Dunai András közvetlen közelről a kapuba passzolta, 1–0. A folytatásban sem állt le csapatunk, a 15. percben ismét Dunai villant, máris 2–0.

A továbbiakban az ellenfél mindent megtett a szépítés érdekében, csapatunk azonban jól védekezett és Tajti is rendre a helyén volt. A második félidőben is kontrolálta csapatunk a játékot, az egyiptomiak nem lelték fonalat, idegeskedtek, sokat szabálytalankodtak, egy könyöklés után Bakri piros lapot kapott. A mieink biztosan őrizték előnyüket, majd egy perccel a vége előtt Gamal öngólja pontot tett a mérkőzés végére. A mieink tehát magabiztos, háromgólos győzelemükkel a negyeddöntőbe jutottak, csütörtökön 19.30-tól pedig a szlovák együttes ellen folytatják a vb-t.    

Magyarország–Egyiptom 3–0 (2–0)

Gólszerzők: Dunai (9., 15.), Gamal (49., öngól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában