Kosárlabda

2023.11.05. 20:05

Pécsről érkezhet edző Ceglédre

Újabb vereséget szenvedett a szezon kezdet előtt nagy reményekkel rajtoló ceglédi kosárcsapat, amely ezúttal Vasas Akadémia otthonában maradt alul az NB I/B 8. fordulójának mérkőzésén

Varga Csaba

Rácz Zsolt (balra) és Földi Sándor irányították a ceglédi csapatot a fővárosban

Forrás: hunbasket.hu

Az előző hét fordulóban hatszor kapott ki a ceglédi csapat, a gyenge szereplést követően pénteken szerződést bontott a klubvezetés Siska János edzővel. Ezért a Vasas elleni idegenbeli mérkőzésre a két másodedző Rácz Zsolt Rezák Tamás, valamint a szakmai tanácsadó Földi Sándor készítette fel a csapatot. A Szoljon.hu információi szerint, Sértő Ádám lehet az új tréner Cegléden. A 28 éves edző az elmúlt hat évben a pécsi Rátgéber Akadémia alkalmazásában állt. Az elmúlt években az NKA Pécs felnőtt csapatánál Ivica Mavrenszki vezetőedző segítője volt, a tavasszal bajnok címet nyertek a másodosztályban. Az U20-as gárdával pedig az ötödik lett az országos bajnokságban.

Vasas Akadémia–Ceglédi KE 79–73 (20–23, 21–21, 18–16, 20–13)

Budapest, 200 néző. Vezette: Balog Gy., Rózsavölgyi A., Horváth Cs.

Vasas Akadémia: Takács D. 10, Fekete V. 12/6, Kelemen Á. 4, CSEH B. 15/3, ANDRÁSSY 15. Csere: FARKAS A. 16/6, Medve 5/3, Pleesz G. 2, Pleesz Á. Edző: Stephen Arigbabu.

Cegléd: HERENDIC 15/3, Horváth Á., Velkey J. 4, Csaba Gy. 15/9, Olasz Á. 8. Csere: Dragasevics 8/6, CSORVÁSI 12, HORVÁTH M. 11/6, Berkics M., Fodor M. Megbízott edző: Rácz Zsolt.

Jó kezdett a vendégalakulat, hiszen a Csaba György és Csorvási Milán pontjaival vezetett az az első negyedben, sőt a folytatásban néhány ponttal előrébb jártak a hazaiaknál. A szünet után sem változott a játék képe, egyenlőerők küzdöttek a pályán. A záró negyed 59–60-as állásról indult, majd 5–0-s rohamot repesztett a CKE. A hajrában azonban robbantott a Vasas, amely előbb 68–68-ra egyenlített, majd egy 7–0-etappal elhúzott és megnyerte a mérkőzést, amelyen 27 percen át vezetett a Cegléd.

Egész héten azt hangsúlyoztam a fiúknak, hogy a Cegléd sokkal jobb játékerőt képvisel, mint amit a tabellán elfoglalt helye mutat

 – mondta Stephen Arigbabu,a Vasas edzője. 

– Eltartott egy ideig, mire rájöttünk, mit is kell tennünk a győzelemért. A második félidőben azonban megmutattuk az igazi arcunkat és fel tudtuk annyira gyorsítani a játékot, hogy az nekünk kedvezzen.

Rácz Zsolt pedig azt nyilatkozta:

 Igazából még két problémával küzdünk, az egyik az eladott labdák száma, ami a mostani meccsen is probléma volt, valamint a kinti dobásaink sem úgy ülnek, ahogy mi szeretnénk, ezeken próbálunk majd javítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában