Vízilabda

2023.12.22. 14:26

Három szolnoki vízilabdás is utazik az Eb-re

A második helyen zárta a budapesti E.ON Kupa küzdelmeit magyar vízilabda válogatott. A tornát követően, pénteken Varga Zsolt szövetségi kapitány döntött: kihirdette a január 5-én kezdődő zágrábi Európa-bajnokságra utazó 15 fős csapatot, amelyben a Szolnoki Dózsa Praktiker vízipólósai közül Bányai Márk, Szeghalmi Zsombor és Vismeg Zsombor is helyet kapott.

Varga Csaba

Bányai Márk kapus (piros sapkában) első felnőtt versenyére készül

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

– Ez a csapat a korábban meghatározott irányvonalat képviseli: a keretet úgy állítottam össze, hogy ebben van a legtöbb variáció, a játékosok többsége több poszton is bevethető, és mindenütt magas szintű teljesítményre képes – közölte Varga Zsolt a névsor kihirdetését követően a szövetség hivatalos honlapján – Emellett természetesen azt vettem leginkább figyelembe, hogy a védekezésben így tudunk a legstabilabbak lenni, mert egyértelműen ezen lesz a fókusz. 

Az Európa-bajnokság január 5-én kezdődik majd, a mieink csoportkörben a vb-ezüstérmes Görögországgal, Olaszországgal és Grúziával találkoznak majd. 

Az Eb-re utazó csapat 

Kapusok: Bányai Márk, Gyapjas Viktor. Mezőnyjátékosok: Burián Gergely, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Kovács Péter, Molnár Erik, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Szeghalmi Zsombor, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vendel, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában