Labdarúgás

2024.02.06. 18:00

Győztes gólt szerzett a szolnoki játékos az NB II.-ben

Elindult a Merkantil Bank Liga tavaszi szezonja, izgalmasan alakul a verseny a feljutásért küzdő csapatok között.

Kiss Ádám

Kotula Máté találata három pontot ért a Barcikának

Fotó: kbsc.hu

Az NB II. 19. fordulójában sokáig döntetlenre álltak a csapatok a Kazincbarcika és a Mosonmagyaróvár összecsapásán, de a hosszabbítás utolsó percében Kotula Máté fejesgóljának köszönhetően a hazaiak otthon tudták tartani a három pontot. A Szolnoki MÁV-ban nevelkedett játékosnak ez volt a második gólja a szezonban.

A Kozármisleny a Budapest Honvédot látta vendégül szombaton. A mérkőzést a hazai alakulat kezdte jobban, már az első percekben voltak ígéretes lehetőségeik. A korábbi válogatott Holman Dávid duplájára azonban csak egy góllal tudtak válaszolni a baranyiak, így szoros mérkőzésen szerezte meg a győzelmet Csertői Aurél csapata.

A Tiszakécske szervezett védekezésének köszönhetően sokáig tartotta magát a listavezető Nyíregyháza vendégeként, de a nyírségiek rövid idő alatt két gólt is tudtak szerezni a Tisza-partiak megingásaiból, és magabiztos győzelmet arattak. Kis Károly legénységének ebben a fordulóban sem sikerült megtörnie hét meccses nyeretlenségi sorozatát, legutóbb tavaly októberben tudtak győzni, így továbbra is a tabella 15. helyén állnak.

A forduló zárómeccsén két feljutásért küzdő csapat, a Vasas és a Szeged találkozott. Lett volna miért visszavágniuk a fővárosiaknak, ugyanis az együttesek őszi összecsapásán hétgólos meccsen (4-3) maradtak alul az angyalföldiek. Kiegyenlített játékot hozott a találkozó, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, meccslabdái, de végül nem született gól, így továbbra is csupán egy pont választja el a két gárdát egymástól.

A hétvége legnagyobb meglepetését a BVSC okozta, amely 1–0-ra legyőzte a feljutásra pályázó Győr együttesét, amelynek ezáltal négy pontra csökkent az előnye a Szegeddel szemben.

Eredmények:

Kozármisleny–Budapest Honvéd 1–2, Kazincbarcika–Mosonmagyaróvár 1–0, Ajka–Budafok 3–1, Gyirmót–Soroksár 1–0, Zugló–Győr 1–0, Nyíregyháza–Tiszakécske 2–0, Pécs–Siófok 2–2, Szombathely–Csákvár 2–2, Vasas–Szeged 0–0.

A bajnokság állása:

1. Nyíregyháza 46 pont, 2. Győr 38, 3. Szeged 34, 4. Vasas 33, 5. Kozármisleny 31, 6. Gyirmót 26, 7. Kazincbarcika 26, 8. Pécs 26, 9. Honvéd 25, 10. Csákvár 24, 11. Budafok 22, 12. Soroksár 21, 13. BVSC 20, 14. Szombathely 20, 15. Tiszakécske 16, 16. Ajka 14, 17. Siófok 14, 18. Mosonmagyaróvár 10 pont.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában