Atlétika

2024.02.07. 13:29

Remek versenyt zártak a szolnoki atléták

Korosztályos és felnőtt versenyzőink érmekkel tértek haza a Fedettpályás Magyar Bajnokságról.

Kovács Levente

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Hétvégén rendezték Budapesten a Fedettpályás U16-os Atlétikai Magyar Bajnokságot, melyen több szolnoki versenyző is indult. Köztük Karancsi Zsanett, aki ötösugrásban 17.50 méteres eredményével aranyérmet szerzett, magasugrásban pedig az ezüstéremmel zárt. Klubtársa, Bakos Csenge ugyanebben a két számban indult az ob-n, ötösugrásban nyolcadikként, magasugrásban pedig a harmadik helyen végzett. Utóbbi számban – szintén a Szolnoki Sportcentrum versenyzőjeként – Tóth Tamara a tizedik lett.

Súlylökésben jeleskedett Mészáros Péter, aki 14.65 méteres eredménnyel ezüstérmet szerzett.

Milicz Marcell ötösugrásban, távolugrásban és a magasugrásban is elindult. A legjobb eredményt előbbiben érte el, ahol hatodik lett, távolugrásban nyolcadikként, utóbbiban pedig tizennyolcadikként zárt.

Ugyanúgy Budapest adott helyszínt hétvégén a MASZ Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságnak, melyen női súlylökésben Farkas Emese felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, ráadásul új egyéni csúcsot ért el a Szolnoki Sportcentrum versenyzője (13.52 m). Ugyanebben számban klubtársa, Fülöp Kitti a nyolcadik lett.

A Szolnoki MÁV SE atlétája, Pázmándi Dominik pedig 60 méteres síkfutásban a hetedik helyen végzett, a korábban szolnoki színekben is versenyző Boros Bence pedig ezüstéremmel zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában