Vízilabda

2024.03.30. 18:46

Fontos meccset nyert a Dózsa Kaposváron

Az élvonalbeli bajnokság felsőházának 4. fordulójában a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata végig vezetve, három gól különbséggel nyert a Kaposvár otthonában.

Varga Csaba

Egyértelmű volt a képlet a meccs előtt, a szolnoki gárda nem hibázhat Kaposváron, ha életben akarja tartani elődöntős álmait.

A fehér sapkás szolnoki csapat három góllal nyert Kaposváron
Fotó: Illyés Csaba / Forrás: Szolnoki Dózsa

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa Praktiker 10–13 (2–3, 2–3, 2–4, 4–3) 

Kaposvár, 200 néző. 

Vezette: Ercse N., Bereczki M. SZOLNOK: BÁNYAI – KOVÁCS G. 5, Pásztor 2, JANSIK D. 2, Ágh, Szeghalmi, Vismeg Zs. Csere: PETŐ A. 3, , Vámosi 1, Teleki, Ionescu, Böröczky, Cseh A. Edző: Hangay Zoltán Kaposvári gólszerzők: Berta 3, Dőry 2, Pellei 2, Kakstedter 1, Palatinus 1, Juhász-Szelei 1.

Jansik Dávid nyitotta meg a gólok sorát, amire a hazaiak részéről Berta József válaszolt. A folytatásban Kovács Gergő és Pásztor Mátyás is betalált, innentől rendre két-három gól különbséggel vezetett a Dózsa. A fordulást követően Vámosi Bertold találatával 6–10-os állást mutatott az eredményjelző. A hazaiak azonban nem adták fel, hosszú hajrát nyitottak és három perccel a vége előtt 9–10-re zárkóztak fel. Ágh György ötméterest harcolt ki, amit Kovács Gergő értékesített, majd kisvártatva Pető Attila góljával eldöntötték a három pont sorsát a szolnokiak. Fontos meccset nyertek a Tisza-partiak, és egyben visszavágtak ellenfelüknek a fájó őszi vereségért.

A 4. forduló eredményei

Szombat: 

Szeged–Bp. Honvéd 8–10, Kaposvár–Szolnoki Dózsa Praktiker 10–13, FTC–OSC 20–5. Vasárnap: Vasas–BVSC, 19.00.

Az állás: 

1. Ferencváros 33 pont, 2. BVSC 21, 3. Vasas 19, 4. Szolnoki Dózsa Praktiker 18, 5. OSC 16, 6. Bp. Honvéd 14, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában