Vízilabda

2024.03.30. 12:00

Győzelmi kényszerben száll medencébe a Szolnoki Dózsa

Kaposvárra látogat a Szolnoki Dózsa az OB I. középszakaszának negyedik fordulójában, ahol 16 órai kezdettel mérkőzik majd meg a somogyiakkal a Városi Fürdő medencéjében.

Kiss Ádám

Az előző játéknapon nem sikerült nyerni a Honvéd ellen Hangay Zoltán együttesének (15–10), így a Szolnoki Dózsa trénere edzői pályafutása alatt továbbra sem nyert még a Kőér utcában.

Szolnoki Dózsa, Vismeg Zsombor, vízilabda
Vismeg Zsombor góljai is kellenek a Kaposvár ellen a Szolnoki Dózsa győzelméhez
Fotó: Nagy Balázs

Azt a meccset jobb kezének sérülése miatt kihagyta Schmölcz Norman, aki valószínűleg ezen a  hétvégén sem lesz hadra fogható.

A felsőházi tabella utolsó előtti helyén álló Kaposvár ellen javíthatnak tehát Vismeg Zsomborék, azonban egyik csapatot sem szabad lebecsülni azok közül, amelyek bekerültek a legjobb nyolc közé.

Különösen annak tükrében, hogy a két gárda alapszakaszbeli mérkőzésén a Kaposvár szállt ki győztesen a medencéből (10–8). Akkor a Dózsa látta vendégül Surányi László csapatát a Tiszaligetben, a második és a negyedik negyedben szerzett egy-egy gólos előnyével tudott felülkerekedni a KVK a szolnokiakon.

– Két győzelemmel kezdtük a középszakaszt, azonban legutóbb csúnya vereséget szenvedtünk a Honvédtől – nyilatkozta hírportálunknak Vismeg Zsombor. – Még most is jól állunk a tabellán, csupán egy pont a lemaradásunk a negyedik OSC mögött, viszont a Kaposvár ellen kötelezően hozni kell a meccset. Egész héten erre készültünk, szeretnénk megmutatni, hogy Kőér utcai teljesítményünk csak egy botlás volt.

A középszakasz derekán a Dózsa az ötödik helyről várja a folytatást, így némi győzelmi kényszerrel ugorhat majd medencébe a gárda, hiszen ha a Kaposvár ellen sem sikerülne nyernie, akkor méginkább lemaradna a legjobb négy közé kerülésért folytatott harcban.

A forduló további mérkőzései: 

Szombat: Szeged–Honvéd, 15.00, FTC–OSC, 17.00. Vasárnap: Vasas–BVSC, 20.00. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában