Labdarúgás

2024.03.19. 15:30

Kovács Nikolasz gólpasszt adott, a Honvéd simán nyert az NB II-ben

A 25. fordulót rendezték meg a hétvégén az NB II-ben. A listavezető Nyíregyháza előnye tovább apadt az üldözőivel szemben, ugyanis míg a nyírségiek csupán döntetlent értek el otthon a dobogóra pályázó Szeged ellen, a Győr a Haladást, a Vasas pedig a Gyirmótot győzte le idegenben. A Tiszakécske az első félidőben még vezetett a Budafok ellen, a végén azonban Kis Károly legénysége az egy pontnak is örülhetett. Kovács Nikolasz pedig egy gólpasszal járult hozzá a Budapest Honvéd sikeréhez.

Kiss Ádám

Nagyarányú győzelmet aratott a Budapest Honvéd a Soroksár ellen, a kispestiek 4–1-es sikert arattak a Bozsik Arénában. A hazaiak harmadik találatát ráadásul a kenderesi kötődésű Kovács Nikolasz készítette elő egy remek keresztpasszal.

Kovács Nikolasz, Budapest Honvéd, labdarúgás
A kenderesi Kovács Nikolasz (balra) gólpasszal járult hozzá csapata győzelméhez
Fotó: Balogh Dávid / Budapest Honvéd

Immár három forduló óta nyeretlen a Nyíregyháza, így Tímár Krisztián csapatának tizenegypontos előnye hétre apadt. Üldözői, a Győr és a Vasas is sikerrel vették a hétvégi akadályokat, az ETO végig vezetve szerezte meg a három pontot, a fővárosiak pedig a szezonban már tizenhárom gólnál járó Tóth Milán duplájával nyertek.

Egy nagy hajrával még a Kozármisleny is odaérhet az NB I-be jutást jelentő második helyre. Ezúttal a sereghajtó Mosonmagyaróvárt győzte le hazai pályán, amelynek gyakorlatilag már csak matematikai esélye van a bennmaradásra.

Folytatja vesszőfutását a Tiszakécske is, amely bár a második félidő elejéig vezetett a Budafok ellen, a vendégek hat perc alatt fordítottak, majd a Tisza-partiak egy tizenegyesből szerzett találattal tudták megmenteni az egy pontot. Így már csak kilenc fordulója maradt Kis Károly legénységének, hogy ledolgozza nyolcpontos hátrányát, és elkerülje a harmadosztályba száműzést.

A sűrű középmezőnyben várja következő megéretését a Csábi József vezette Kazincbarcika, amely az elmúlt öt meccséből csupán egyet tudott megnyerni. Hétvégén éppen a közvetlen riválisától, a BVSC-től kapott ki a fővárosban 3–0-ra.

A forduló eredményei

Siófok–Ajka 1–1, Gyirmót–Vasas 1–2, BVSC–Kazincbarcika 3–0, Kozármisleny–Mosonmagyaróvár 2–1, Nyíregyháza–Szeged 0–0, Budapest Honvéd–Soroksár 4–1, Csákvár–Pécs 1–0, Tiszakécske–Budafok 2–2, Szombathely–Győr 1–3.

A bajnokság állása

1. Nyíregyháza 55 pont, 2. Győr 48, 3. Vasas 48, 4. Szeged 45, 5. Kozármisleny 42, 6. Gyirmót 35, 7. Soroksár 34, 8. Csákvár 33, 9. Budapest Honvéd 33, 10. Kazincbarcika 33, 11. Szombathely 33, 12. Ajka 31, 13. BVSC 30, 14. Budafok 27, 15. Pécs 27, 16. Siófok 24, 17. Tiszakécske 19, 18. Mosonmagyaróvár 11 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában