Labdarúgás

2024.03.06. 19:00

A női teremtorna hétméteresek után dőlt el

Nyolc női csapat nevezett a minap rendezett rákóczifalvai teremtornára. Két négyes csoportból a legjobbak jutottak tovább és szállhattak szemben az elődöntőben egymással. A kupát a Tehetség Se sportolói büntetőpárbaj után vihették haza.

Pakainé Pusztai Nóra

A női labdarúgás Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is erősödik, ennek egyik bizonyítéka, hogy vasárnap, az immár hagyományos rákóczifalvai teremtornán nyolc csapat vett részt.

női teremtorna, Tehetség SE
A Tehetség SE csapata hétméteresek után nyerte a női teremtornát

– Az évente megrendezett teremtornával szeretnénk olyan csapatokat is elérni, akik nem szerepelnek a bajnokságban, korábban több amatőr sportolót is sikerült bevonni – mondta Varga Zsolt, az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának vezetője.

A rákóczifalvai sportcsarnokban két négyes csoportban mérték össze tudásukat a hölgyek vasárnap. Délelőtt a Fegyvernek VSE, Tiszaföldvár, Abádszalók és Karcag SE csapata csapott össze, míg délután Tószeg KSE, Tiszafüredi VSE, Jászfényszaru VSE és a jászberényi Tehetség SE sportolói léptek pályára.

Az egymás elleni eredmények alapján Tiszaföldvár és Abádszalók valamint a Tiszafüred és a Tehetség játszhatott az elődöntőben. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Tehetség SE fiataljai állhattak, a második lett a Tiszaföldvár, a 0-0-s végeredmény után büntetőkkel dőlt el a kupa sorsa. A harmadik helyen a Tiszafüred csapata végzett. A legjobb játékos címet Ádám Réka (Tehetség Se) vehette át, míg a gólkirálynő Vágó Anikó (Tiszaföldvár SE) lett. A legjobb kapusnak járó elismerést Bede Bernadett (Jászfényszaru VSE) kapta.

Varga Zsolt  a teremtornához kapcsolódva elmondta, 2011 óta szerveznek női bajnokságot a vármegyében, az utóbbi néhány évben olyan szabályzatot és lebonyolítási rendszert dolgoztak ki, amely vonzza a csapatokat, így a mezőny 10 tagúra duzzadt.

– Más vármegyékből is neveztek hozzánk a keresztpályás torna rendszerű bajnokságra, sikerült megtalálni azt a formát, mely a hölgyeknek is ideális. Szezononként 4-5 fordulót tartunk, egy játéknapon két-két meccsen játszanak a csapatok – magyarázta a vezető.

A végeredmény: 1. Tehetség SE, 2. Tiszaföldvár SE, 3. Tiszafüredi VSE, 4. Abádszalók SE.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában