Testmozgás

2024.04.13. 15:00

Szolnokon is egyre népszerűbb a fallabda, ami nemcsak megmozgat de szórakoztat is – galériával

Közel húsz vállalkozó szellemű fallabdás mérte össze versenyképességét szombat délelőtt a Tiszaligeti Squash Clubban. Az eseményre haladó és amatőr kategóriában is jelentkezhettek a játékosok. A megméretésen tizenöt férfi és négy nő küzdött meg a győzelemért.

Köllő Judit

A Szolnoki Sportcentrum által szervezett eseményen Ribár Zsuzsanna szervező hírportálunknak azt mondta, a fallabda sportága egyre népszerűbb Szolnokon.

fallabda, squash
Sokan a dinamikus fallabda mellett döntenek sportolási lehetőségként
Fotó: Nagy Balázs

– Igyekszünk minden sportágban nyitó és záró rendezvényeket szervezni, a fallabda viszont az elmúlt időben kissé háttérbe szorult – mesélte. – A tavasz beköszöntével elkezdtük iskolákban is népszerűsíteni a programot és úgy vesszük észre, hogy egyre több érdeklődő van iránta városunkban is.

A fallabda egy kifejezetten dinamikus sportág, ami minden izmot megmozgat. 

Rendkívül szórakoztató játék és kardió mozgás egyben, ami felpörgeti az anyagcserét, megizzaszt és gyönyörű szálkás izomzatot kölcsönöz. A Tiszaligeti Squash Clubban összesen 48 állandó bérletes fallabdázó van, akik minden hónapban kitartóan művelik a sportot.

A szolnoki Kovács János közel kilenc éve űzi a sportágat, így már bőven a haladók közé sorolható játéka.

– Minden héten minimum háromszor járok fallabdázni – kezdte a fiatal játékos.

Kifejezetten szeretem, hogy amint bemegyek a pályára és elkezdek ütögetni, megszűnik minden és teljesen kikapcsolja az agyam. Budapesten rendszeresen versenyzek, ahol sokszor dobogós helyezéseket is elérek. Azoknak, akik szeretnék kipróbálni a játékot, azt tanácsolom, hogy vágjanak bele, mert elképesztő élményt nyújt

– fogalmazott.

A három legügyesebb játékos az oklevél mellett éremmel is távozhat a megméretésről, amelynek eredményhirdetését szombaton délután tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában