Erősport

2024.05.24. 16:42

Fitter & Stronger kupa: összetett feladatokat kell teljesíteniük a versenyzőknek

Második alkalommal rendezik meg a Fitter & Stronger kupa, amatőr funkcionális versenyt Szolnokon a Tiszaligeti Sportcsarnok előtti téren.

Kovács Levente

– A Fitter & Stronger kupa elsősorban olyanokat szólít meg, akik szeretnek mozogni, emellett pedig keresik a kihívásokat is, de még nem tartanak olyan szinten, hogy pénzdíjas versenyen induljanak – nyilatkozta Borbíró Zoltán, az esemény szervezője. – A feladatoknak elsősorban a funkcionális edzésekhez, a crossfithez, cross traininghez van köze. 

Idén is sokan jelentkeztek a II. Fitter & Stronger kupa versenyére
Fotó: Mészáros János

A tavalyi megméretéshez képest nőtt a létszám, több mint hatvan egyéni induló várható, idén ráadásul már csapatban is lehetett nevezni, összesen tizenegy páros adta be részvételi szándékát.

A versenyen gyűjtést is szerveznek, a befolyt összeget Csontos Csengének ajánlják majd fel, amellyel felépülését kívánják segíteni.

Az eseményre az ország számos pontjából várják a versenyzőket, akik közt három kategóriát különböztetnek meg: női, férfi és csapat. Kategóriánként az első három helyezettet éremmel és ajándékcsomaggal díjazzák, de az összes résztvevő kap egy emlékérmet. Az egyéni versenyzőknek három összetett feladatot kell teljesítenie, míg a csapatoknak egyet.

– Az indulók reggel 8 órától regisztráltnak, majd kilenctől egy pályabejárással által ismerkedhetnek meg az esemény helyszínével – beszélt az esemény menetéről a szervező. – A futamok 9.30-tól kezdődnek négy párhuzamos pályán húsz percenkénti váltással. Kategóriánként a győzteseket az összetett időeredmények alapján hirdetjük ki. A versenyzők a megméretés mellett sem unatkozhatnak, hiszen különböző programokkal is várják a kilátogatókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában