Lábtoll-labda

2024.05.02. 20:52

Mind az öt versenyszámot megnyerték az újszásziak

A B-Metál Kupa elnevezésű lábtoll-labda ranglista versenyen öt klub –Cserszegtomaj, Dunaújváros, Nagykanizsa, Pusztaszer, Újszász – 65 játékosa lépett pályára az újszászi sportcsarnokban. A csapat az egyéni és a vegyespáros viadalon is egyaránt a házigazdák csapata diadalmaskodott.

Varga Csaba

Tizenegy férfi csapat közül két újszászi gárda vívta a döntőt, a magabiztos játékot mutató Kökény Martin, Kökény Zoltán, Lakatos Zoltán és Rab Alexander összetételű együttes nyert a Czétényi Krisztián, Nagy László, Németh Márk hármas ellen. A bronzérmet pedig a nagykanizsaiak szerezték meg. 

Dobogón a verseny kiemelkedő férfi és hölgycsapatai
Fotó: Farkas Lilla és ifj. Fehér János

A női mezőnyben négy egyesület hét csapata sorakozott fel. Náluk is újszásziak jutottak a fináléba, a Diós Letícia, Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka összetételű együttes három szettben bizonyult jobbnak a Kovács Brigitta, Kovács Evelin, Farkas Lilla triónál. Férfi egyéniben 33 versenyző közül az esélyesnek tartott Rab Alexander sorra győzte le ellenfeleit. A döntőben klubtársával Kulcsár Zalánnal találkozott. 

Az utóbbi játékos 15:11-re nyerte az első játszmát. A folytatásban azonban előbb 15:8-ra, majd 15:12-re nyert Alexander. Női egyéniben tizennyolcan neveztek, ahol nem borult a papírforma, hiszen a sokszoros magyar bajnok Farkas Lilla két szettben legyőzte a cserszegtomaji Udvari Boglárkát. Vegyespárosban svájci rendszerben játszottuk, melyet más sportágak, mint például sakk és fallabda esetén széles körben alkalmaznak nemzetközi tornákon is. A lebonyolítás különlegessége, hogy nincs szükség kiemelésre, és az egyes fordulókban a közel azonos helyen álló egységeket sorsolja össze a rendszer egymás ellen. A végső helyezések kialakításában a megnyert mérkőzések száma mellett a szettarányok és pontkülönbségek is számítanak. 

Négy fordulót és a helyosztót követően a Kökény–Farkas páros lett az abszolút győztes, megelőzve a Rab–Kovács duót, míg a harmadik helyen Fehér–Szabó (Pusztaszer) kettős zárt. Az újszászi játékosok május közepén Franciaországba utaznak a French Open küzdelmeire, majd júniusban a páros országos bajnokságon lesznek érdekeltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában