Hírek

2005.05.06. 00:00

Cinikus terv az Üllői úton

A Ferencváros licenckérelmét is elutasította a futball-liga a 2005-2006-os bajnokságra. A döntés – ismerve az Üllői úti állapotokat – egyáltalán nem meglepő. A Fradi is tiltólistára került.

BAMA

A liga csupán hat klub (gazdasági társulás) nevezési kérelmét fogadta el a 2005-2006-os bajnokságra. Öt csapatnak alaki hibák miatt mondott nemet, ötnél viszont komoly tartalmi hiányosságokat talált. Egy magát megnevezni nem kívánó MLSZ-elnökségi tag szerint a legkirívóbb a Ferencváros kérelme volt, hiszen a bevallottan hétszázmillió forint körüli tartozást felhalmozó klub (300 millió a játékosoknak, 350 millió az APEH-nak, illetve valamennyi a beszállítóknak) a következő szezonra 800 millió forintot meghaladó éves költségvetést terjesztett be.

„Ismerve az Üllői úti helyzetet, ez már nem komolytalan, hanem cinikus” – véleményezte informátorunk az Üllői úti terveket. A licenckérelem ügyében az utolsó szót kimondó Magyar Labdarúgó Szövetség legfelsőbb vezetése igen eltökélt: „Nem alkuszunk, ha kell, kizárjuk a Fradit is! Meglehet, épp erre a drasztikus lépésre van szükség ahhoz, hogy végre normálizálódjon a helyzet a magyar futballban”. Az üzenet egyértelmű: mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

ELFOGADOTT KÉRELEM: DVSC, Kaposvár, PMFC, Lombard Pápa, Győr (NB I), Dunaújváros (NBI/B).

ALAKI HIBA MIATT ELUTASÍTOTT KÉRELEM: Diósgyőr, Fehérvár, Honvéd, Vasas (NB I), Tatabánya (NBI/B).

ELUTASÍTOTT KÉRELEM: FTC, Újpest, MTK, ZTE, Békéscsaba, Sopron, Nyíregyháza (NBI), Vác, Kecskemét, REAC (NBI/B).

A gazdasági társaságok az MLSZ-hez fellebbezhetnek a döntés ellen.

Helyesbítés

Pellády Péter úr a következők közlésére kérte fel lapunkat: A Reggel 2005. május 5-i számában a Ferencváros lehetséges befektetőiről szóló cikk címében a „svájci szexguru” kifejezést valótlanul hoztuk összefüggésbe az írásban említésre kerülő Pellády Péterrel. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy vagyonát a szexiparban való tevékenységével alapozta meg, továbbá, hogy cégei többsége Svájcban van bejegyezve. A kifejezésekért elnézést kérünk.

ALAKI HIBA MIATT ELUTASÍTOTT KÉRELEM: Diósgyőr, Fehérvár, Honvéd, Vasas (NB I), Tatabánya (NBI/B).

ELUTASÍTOTT KÉRELEM: FTC, Újpest, MTK, ZTE, Békéscsaba, Sopron, Nyíregyháza (NBI), Vác, Kecskemét, REAC (NBI/B).

A gazdasági társaságok az MLSZ-hez fellebbezhetnek a döntés ellen. Helyesbítés Pellády Péter úr a következők közlésére kérte fel lapunkat: A Reggel 2005. május 5-i számában a Ferencváros lehetséges befektetőiről szóló cikk címében a „svájci szexguru” kifejezést valótlanul hoztuk összefüggésbe az írásban említésre kerülő Pellády Péterrel. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy vagyonát a szexiparban való tevékenységével alapozta meg, továbbá, hogy cégei többsége Svájcban van bejegyezve. A kifejezésekért elnézést kérünk. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!