Hírek

2005.09.24. 00:00

A mágikus hetes hozhatja a sikert

A hetes szám határozhatja meg a pontversenyt vezető Fernando Alonso sorsát. A Forma–1 spanyol trónkövetelője a legutóbbi hét futamból haton az első két hely valamelyikén végzett. Ha a vasárnap esedékes, hetedik fellépéskor is hasonlóan teljesít, ő lehet a király. Erre pontosan hét esélye van a magyar idő szerint este hétkor kezdődő viadalon.

Árvay S.

Végleg saját kezébe vette sorsa irányítását a 24 esztendős Alonso. Ha dobogós helyen ér célba a Brazil Nagydíjon, akkor legnagyobb vetélytársa, a finn Kimi Räikkönen teljesítményétől és a sorozatból még hátralévő futamok eredményétől függetlenül megszerzi a gyorsasági autós vb  idei világbajnoki címét. Az oviedói fiatalember négy esztendővel ezelőtt, 2001 tavaszán, az ausztráliai viadalon mutatkozott be a Forma–1-ben, pályafutása első GP-sikerét két évvel később éppen nálunk, a Hungaroringen szerezte, s újabb két év elmúltával immár a koronzásra vár. Tavaly 59 pontot gyűjtött, s a világbajnoki értékelés negyedik helyén végzett. Most 111 ponttal az éllovas helyéről várja a vasárnapi futamot, s csupán matematikai esélyt hagyott az őt üldöző, 25 pontos hátrányban lévő finn pilóta számára.

– Győzni akarok most is, nem érdekel, hogy a dobogós hely mindenképpen világbajnoki címet jelent számomra. Én most is arra törekszem, hogy elsőként érjek a célba. Nem nyomaszt, hogy én vezetem a pontversenyt. Legyen ez teher az üldözők számára, engem egyáltalán nem zavar… – fogalmazott az ifjú Renault-pilóta, ki csapattársával, az olasz Giancarlo Fisichellával azért is küzd, hogy a pontversenyben élen álló duójuk (152 pont) az idényzárásra is megőrizze mostani minimális előnyét a második helyezett McLaren-Mercedes-csapattal (Kimi Räikkönen, Juan Pablo Montoya, 146 pont) szemben. A pénteki, első szabadedzésen Alonso egyébként gyorsabb volt első számú vetélytársánál: ő a harmadik, a finn az ötödik időt autózta. A leggyorsabbnak az osztrák Alexander Wurz, a McLaren–Mercedes pilótája bizonyult. 

Fernando Alonso hét esélye a világbajnoki címre

Az interlagosi gyorsasági világbajnoki futamok 33 évre visszatekintő históriájában először koronázhatnak királyt, ha az ifjú ibériai hét esélyének valamelyikét valóra váltja a Brazil Nagydíjon. Fernando Alonso a sportág történetének legfiatalabb összetett-világbajnoka, s egyben a spanyol autózás első Forma–1-es világbajnoka lehet, amennyiben…

- Räikkönen előtt halad át a célvonalon

- Räikkönen kiesik

- a finn pilóta sikere esetén ő valamilyen dobogós helyet szerez

- Räikkönen a második, s ő legalább ötödikként végez

- Räikkönen a harmadik, s ő legalább a hetedik

- Räikkönen a negyedik, s ő bejut a nyolc közé

- Räikkönen az ötödik lesz, vagy annál hátrébb zár 

 

Árvay S. Fernando Alonso hét esélye a világbajnoki címre Az interlagosi gyorsasági világbajnoki futamok 33 évre visszatekintő históriájában először koronázhatnak királyt, ha az ifjú ibériai hét esélyének valamelyikét valóra váltja a Brazil Nagydíjon. Fernando Alonso a sportág történetének legfiatalabb összetett-világbajnoka, s egyben a spanyol autózás első Forma–1-es világbajnoka lehet, amennyiben…

- Räikkönen előtt halad át a célvonalon

- Räikkönen kiesik

- a finn pilóta sikere esetén ő valamilyen dobogós helyet szerez

- Räikkönen a második, s ő legalább ötödikként végez

- Räikkönen a harmadik, s ő legalább a hetedik

- Räikkönen a negyedik, s ő bejut a nyolc közé

- Räikkönen az ötödik lesz, vagy annál hátrébb zár -->

Ezek is érdekelhetik